Home > Stiri EXTERNE > ITAL CREM obtine certificare ISO 22000 HACCP

ITAL CREM anunta incheierea procesului sau de certificare ISO 22000, asteptand si certificarea managementului mediului ISO 1400

25 iunie 2011, Algeria. Spécializata in domeniul agroalimentar si in producerea inghetatelor, ciocolatei si biscuitilor, ITAL CREM a obtinut, saptamana aceasta, certificarea standardului international ISO 22000/2005 care specifica cerintele unui sistem de management al securitatii alimentelor.

Organismul de certificare al ITAL CREM este TÜV din Germania, iar cel de consiliere este un cabinet algeriano-tunisian, reputat ca avand o experienta bogata in domeniul agroalimentar. Intreprinderea dispune deja de o lunga experienta in materie de certificare ISO. ITAL CREM, care intelege sa-si accelereze dezvoltarea pe piata agroalimentara, dispune deja de certificari ale standardelor HACCP si ISO 9001/2008 referitoare la cerintele sistemului de management al calitatii.

In aproximativ zece ani, ITAL CREM obtine astfel toate certificarile necesare unei intreprinderi, asteptand, de asemenea, certificarea ISO 14001, al carei demers a inceput deja si care ar trebui sa se termine intr-un an. Prin aceasta operatiune de standardizare a intreprinderii, ISO 22000 va deschide portile catre export.

Strategia ITAL CREM, care a terminat de trimis marfuri catre Libia, vizeaza, de aceasta data, chiar piata europeana.

“Standardul international ISO 22000 este comparabil unei vize pentru export. Noi am exportat deja o lunga perioada marfuri in Libia. Ne-am gandit sa ne orientam catre piata europeana. Avem contacte printre mai multi distribuitori si profesionisti HoReCa (hoteluri- restaurante-cafenele). Este vorba despre o piata la indemana intreprinderii noastre, deoarece exista nise de piata pentru elemente etnice si Halal*”, a explicat Mouloud Melzi, directorul general ITAL CREM.

Lider de piata in privinta calitatii si al treilea in privinta vanzarilor, ITAL CREM realizeaza anual o cifra de afaceri de circa 150 de milioane de dinari si dispune de un capital social de 373 de milioane de dinari.

*alimente permise in religia islamica

(sursa: www.elwatan.com)

› ITAL CREM obtine certificare ISO 22000 HACCP