Home > Stiri EXTERNE > iWatt primeste certificarea ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii

18 februarie 2011 – iWatt obtine certificatul ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii

Los Gatos, California – iWatt, Inc., un dezvoltator de circuite integrate de control al surselor electrice digitale folosite in furnizarea de electricitate, a anuntat ca a primit certificarea ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii din partea Organizatiei Internationale pentru Standardizare.

ISO 9001:2008 (sistem de calitate ISO pentru managementul calitatii) este acceptat in lumea intreaga drept standardul care defineste calitatea. Aceasta certificare ISO 9001 indica faptul ca organizatia este in acord cu un sistem de management al calitatii care poate furniza in mod constant un produs sau un serviciu care sa indeplineasca cerintele clientului si pe cele ale normelor in vigoare. Sistemul calitatii din cadrul iWatt a fost evaluat de Det Norske Veritas, care a efectuat un control in decembrie si a acordat certificarea firmei in ianuarie 2011.

Sistemul extins de asigurare a calitatii produselor din cadrul iWatt in conformitate cu referentialul ISO 9001 include testarea nivelului de fiabilitate (iWatt Certified) si un program unic, Testul Verificarii Calitatii (QVT). Compania merge dincolo de testarea individuala a cipurilor, in loc de asta ea integrandu-si cipurile in produse pe deplin functionale pentru a le putea testa in conditii reale. Programul QVT masoara parametrii micsti ale diferitelor componente pentru a identifica problemele aparute oricareia, si confirma ca cipurile iWatt indeplinesc specificatiile proiectate si randamentul productiei. iWatt testeaza un mare volum de astfel de prototipuri inainte de a lansa orice produs nou pe piata.

iWatt creaza pentru testele sale de verificare a calitatii fisiere Gerber, liste de materiale (BOM) si fisiere de testare, astfel incat clientii sa le poata integra direct in procesul de productie. In cadrul programului optional “Calitate prin proiectare”, compania va concepe la comanda un prototip de furnizare de electricitate urmand indicatiile clientului, scurtand astfel timpul pana la lansarea pe piata si crescand productivitatea. Inginerii din domeniul de aplicatie (FAEs) din China, Taiwan, Japonia, Corea, Europa si Statele Unite ale Americii asigura o implemetare de calitate a tuturor prototipurilor.

“Obtinerea certificarii ISO 9001:2008 reflecta eforturile noastre continue de a obtine o calitate si o fiabilitate superioara a produselor, si ii asigura pe clientii nostri ca toate procesele sunt bine documentate, iar produse sunt excelent testate,” a declarat Ron Edgerton, presedinte si sef al consiliului de administratie al iWatt.

“Sunt de asemenea foarte mandru de statisticile noastre de livrare la timp,” a explicat Edgerton. “Bazandu-ne pe comentariile clientilor nostri, 98 la suta din livrarile iWatt din 2010 au ajuns in timpul promis, cu doua zile in plus sau in minus.”

Edgerton a continuat sa explice cum iWatt are fabrici calificate aditionale si si-a crescut capacitatea de asamblare si testare pentru a fi capabila de a-si dubla expeditiile in 2011 in cazul in care clientilor le-ar fi necesara o asemenea capacitate. Compania si-a sporit cu 70% numarul unitatilor expediate din 2009 in 2010 gratie sprijinului acordat global prototipurilor si programului “Calitate prin proiectare”.

Despre iWatt, Inc.
Compania cu capital privat iWatt, Inc. proiecteaza, dezvolta si distribuie produse semiconductoare pentru segmentul de piata al consumatorilor si cel al comunicatiilor. Expertiza in controlul digital brevetat ridica stacheta din punctul de vedere al raportului calitate-pret in domeniul furnizarii de electricitate. iWatt lucreaza in prezent cu liderii pietei in sectoarele de telecomunicatii, ecrane plate, electronice pentru dezvoltarea de convertoare de curent de la curentul alternativ la curentul continuu si dispozitive pentru reglarea intensitatii luminii electrice.

iWatt este sprijinita de VantagePoint Venture Partners si Sigma Partners, doi importanti investitori CleanTech, si de asemenea de Horizon Ventures. Sediul central al companiei din Silicon Valley se afla in Los Gatos, California, cu sucursale in Taipei, Taiwan; Seul, Corea; Tokyo, Japonia; Shenzhen, China; si Hong Kong. Pentru mai multe informatii, vizitati www.iwatt.com; sursa : www.centredaily.com

› iWatt primeste certificarea ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii