Home > Stiri EXTERNE > Jocurile Olimpice din 2012 si ISO 20121

Jocurile Olimpice din 2012, plasate sub semnul calitatii prin viitorul standard ISO 20121

23 august 2011. Oare viitorul standard ISO 20121 va revolutiona industria evenimentelor? Acesta este, in orice caz, obiectivul pe care el si l-a fixat, propunand organizatorilor de evenimente o abordare inovatoare care sa le permita sa isi integreze dezvoltarea durabila in ciclul de viata al proiectelor lor legate de evenimente, de la planificare pana la realizare. Iar Jocurile Olimpice care se vor desfasura la Londra intre 27 iulie si 12 august 2012 ar trebui sa se inscrie in acest demers.

Standardul ISO 20121

Viitorul standard ISO 20121, Sisteme de management pentru sustenabilitatea evenimentelor, ar trebui sa fie finalizat in 2012 astfel incat sa coincida cu viitoarele Jocuri Olimpice.

Conceput plecand de la standardul britanic BS 8901, care exista din 2007, acest viitor standard va avea ca obiectiv sa furnizeze un cadru unic si recunoscut international organizatorilor de evenimente, permitandu-le sa isi integreze notiunea de sustenabilitate in propria metodologie.

Abordarea orientata spre sistemul de management se va putea aplica alegerii locului, lantului logistic, aprovizionarii, transportului participantilor, comunicatiilor, gestionarii deseurilor, si inca multor altor aspecte, permitand astfel micsorarea impactului evenimentului respectiv asupra mediului in care se desfasoara.

Acest standard ISO 20121 care se bazeaza pe ISO 14001 si ISO 9001, se va aplica tuturor tipurilor de evenimente, indiferent de marimea si de domeniul lor. El se va traduce concret prin masurile legate de protejarea mediului (gestionarea deseurilor, reducerea consumului de apa, compensarea emisiilor de carbon etc.), de domeniul social (sanatate, securitate, egalitate, diversitate etc.) si de economia etica (tratarea responsabila a furnizorilor, cea mai bune repartizare a beneficiilor etc.). Intregul sector al organizarii de evenimente va fi revolutionat de acest viitor standard.

Pentru mai multe informatii, accesati http://www.iso.org/iso/pressrelease.htm?refid=Ref1281 si http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/catalogue_tc/catalogue_detail.htm?csnumber=54552.

› Jocurile Olimpice din 2012 si ISO 20121