Home > Stiri EXTERNE > Laborator de etalonare cu laser certificat ISO 17025

Coherent obtine certificarea ISO/IEC 17025 pentru laboratorul sau de etalonare cu laser

8 mai 2012. Coherent Inc., un furnizor de instrumente cu energie laser si de instrumente pentru gestionarea energiei, a obtinut certificatul de acreditare conform standardului international ISO/IEC 17025:2005 pentru laboratorul sau de etalonare din Wilsonville, Oregon, demonstrandu-si astfel competenta tehnica si utilizarea unui sistem de management al calitatii specific laboratoarelor.

Acreditarea se aplica senzorilor piroelectrici cu energie laser, senzorilor termoelectrici cu energie laser si aparatelor electronice de masura utilizate in laboratorul companiei.

ISO 17025 este un standard pentru sistemul de management al calitatii in laboratoare, care cuprinde cerinte ca audituri independente si masuri corective si impune adoptarea unor specificatii tehnice foarte riguroase. Printre cerinte se numara metodele de determinare a incertitudinii de masurare, validarea pertinentei metodelor de incercare si furnizarea catre clienti a datelor rezultate din etalonari intr-un format aprobat.

Conformitatea laboratorului Coherent a fost verificata in mod independent prin intermediul ACLASS, o marca a Consiliului National de Acreditare ANSI-ASQ, recunoscuta pe plan international de ILAC, APLAC si IAAC. Certificarea le permite organizatiilor din domeniile medical, militar sau din alte domenii reglementate de guvern sa isi documenteze trasabilitatea si acuratetea performantei produselor lor, iar clientilor le permite sa elimine auditurile furnizorilor.

Coherent ofera un sortiment divers de surse laser, instrumente cu laser si accesorii cu laser, destinate unei game largi de aplicatii comerciale si stiintifice. Aflati mai multe de pe site-ul companiei, www.coherent.com.

› Laborator de etalonare cu laser certificat ISO 17025