Home > Stiri EXTERNE > Laborator de olfactometrie, acreditat ISO 17025

Cel mai nou laborator Odournet din Marea Britanie castiga acreditarea ISO 17025

Bowden, 14 august 2012. Odournet Marea Britanie a anuntat deschiderea celui de-al doilea laborator al sau de olfactometrie din tara, urmand decernarii recente a acreditatii UKAS conform standardului recunoscut international ISO17025:2005. Acreditarea acopera atat prelevarea de probe, cat si analiza mirosului conform standardului BS EN 13725:2003 – Calitatea aerului. Determinarea concentratiei de miros prin olfactometrie dinamica.

Laboratorul este situat in Altrincham (langa Manchester) si ii ofera Odournet ocazia de a-si extinde bogatul portofoliu de servicii specializate de analiza a substantelor mirositoare, adresandu-se si clientilor din nordul Angliei, Scotia si Irlanda. Locatia a fost aleasa gratie excelentelor sale legaturi de transport si apropierii sale de aeroportul din Manchester.

Laboratorul olfactometric utilizeaza experti calificati in aprecierea si caracterizarea mostrelor olfactive, cu scopul de a rezolva problemele de mediu cauzate de mirosurile neplacute si de a evalua calitatile bunurilor de consum (de exemplu, deodorantele).

Grupul Odournet a fost printre primele organizatii care au obtinut acreditarea ISO 17025, primul sau certificat de acreditare datand de pe 28 septembrie 1993 pentru laboratorul din Amsterdam. De atunci, Odournet si-a luat un angajament ferm de a le garanta clientilor sai rezultate precise si repetabile ale testelor.

“Odournet Marea Britanie a fost in masura sa respecte cu usurinta cerintele standardului ISO 17025, iar confirmarea acestui lucru este o realizare importanta pentru noi, care ne certifica angajamentul ferm de a furniza servicii de cea mai inalta calitate, pe care clientii le asteapta de la noi,” a declarat Lucy Sutton, director de calitate la Odournet UK Ltd.

Odournet UK Ltd este un important specialist britanic in servicii de consultanta olfactiva. Compania face parte din Odournet Group, care are 60 angajati in Europa. Odournet ofera o gama completa de servicii de evaluare a problemelor de mediu si a produselor comerciale cu ajutorul tehnicilor de analiza senzoriala. Pentru mai multe informatii despre serviciile Odournet, vizitati www.odournet.com.

› Laborator de olfactometrie, acreditat ISO 17025