Home > Stiri EXTERNE > Lamborghini obtine certificarea ISO 50001

Lamborghini obtine certificarea ISO 50001 pentru gestionarea energiei, prima din acest sector in Italia

Bologna. 1 octombrie 2011. Lamborghini a anuntat ca este primul fabricant de masini din Italia care a primit un certificat ISO 50001. Compania producatoare de masini sport care functioneaza pe baza de carburant cu cifra octanica ridicata a fost infiintata in Sant’Agata Bolognese in 1963.

Certificatul pentru gestionarea energiei ISO 50001, potrivit declaratiilor date de companie, este o dovada a “profundului angajament fata de imbunatatirea constanta a performatei energetice din toate domeniile: inca de la planificarea, dezvoltarea si fabricarea celor mai renumite masini sport din lume, pana la stadiile finale, construirea si finisarea blocului sasiu-caroserie, din fibra de carbon, a modelului Lamborghini Aventador.”

Domeniul certificarii acopera si toate serviciile de asistenta post-vanzare, ca si managementul energiei din cladirile detinute de companie.

”Suntem cu adevarat mandri ca am obtinut certificarea ISO 50001, care consolideaza angajamentul luat de Lamborghini fata de sustenabilitatea mediului si fata de eficienta energetica,” a comentat Stephan Winkelmann, presedintele companiei din Sant’Agata Bolognese.

“Ne implicam activ in masuri si proiecte prin care fabrica noastra sa devina neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2 pana in 2015. Acest obiectiv teritorial se alatura aceluia care priveste direct produsul nostru, pentru care confirmam o reducere cu 35% a emisiilor pana la aceeasi data,” se mai precizeaza in comunicatul oficial dat publicitatii de companie.

Pentru informatii suplimentare despre companie si demersurile sale energetice, vizitati http://www.lamborghini.com. (sursa: www.agi.it si www.bologna2000.com)

› Lamborghini obtine certificarea ISO 50001