Home > Stiri EXTERNE > Marcaj CE in Dezvoltarea de proiecte de constructii

Ruukki obtine drepturi de utilizare a marcajului CE in dezvoltarea de proiecte de constructii

23 octombrie 2012. Ruukki a obtinut aprobarea de a utiliza marcajul CE pentru structurile sudate din otel in dezvoltarea de proiecte de constructii. Marcajul CE a fost si este folosit de Ruukki in urmatoarele proiecte la comanda: K-rauta Skanssi din Turku, Finlanda, o centrala termoelectrica din Narva, Estonia si cladirea de birouri Kanalveien din Bergen, Norvegia.

Pentru clienti, marcajul CE inseamna fiabilitatea tehnica si siguranta structurilor in cadre. Utilizarea certificarii care garanteaza calitatea le permite clientilor sa compare produsele utilizate in proiectele de constructii si este deosebit de importanta pentru clientii care isi desfasoara activitatea in statele Uniunii Europene.

Marcajul CE inseamna ca produsele pot fi comercializate in mod liber pe teritoriul Uniunii Europene si a Spatiului Economic European (tarile membre UE si tarile AELS – Islanda, Liechtenstein si Norvegia). Acest marcaj va deveni obligatoriu in 2013-2014.

Unitatile Ruukki din Peräseinäjoki si Ylivieska, Finlanda, au primit dreptul de a utiliza marcajul CE. Unitatea din Ylivieska fabrica produse din otel pentru constructii, ca si structuri pentru poduri. Dreptul de a utiliza marcajul CE le-a fost acordat si fabricilor Ruukki din Oborniki, Polonia; Bolintin Deal, Romania si Gargzdai, Lituania.

Marcajul CE pentru fabricarea structurilor din otel se bazeaza pe standardul EN 1090 si a fost aprobat de organismul notificat Inspecta Sertifiointi Oy. Fabrica Ruukki din Oulainen, Finlanda, care este specializata in produsele de constructii pentru infrastructura, si fabricile din Vimppeli, Finlanda si Bolintin Deal, Romania, care fabrica structuri si fundatii metalice, au primit aprobarea de a utiliza marcajul CE in conformitate cu acelasi standard. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.ruukki.com si http://www.ruukki.ro.

› Marcaj CE in Dezvoltarea de proiecte de constructii