Home > Stiri EXTERNE > MLL Telecom primeste certificarea IS0 27001

MLL se alatura unui grup select de companii britanice de telecomunicatii care detin certificarea ISO pentru securitatea informatiei

21 iunie 2012. Compania MLL Telecom a fost distinsa cu certificarea ISO 27001 pentru sistemul de management al securitatii informatiei (SMSI), devenind una dintre cele numai 550 de companii britanice care au obtinut aceasta certificare in diverse domenii de activitate. MLL Telecom este diferita prin faptul ca domeniul acoperit de aceasta certificare este cu mult mai extins decat cel al majoritatii celorlalte companii.

Simon Banks, director de dezvoltarea serviciilor, a explicat: “Cea mai mare parte a companiilor care se certifica ISO 27001 aplica acest standard intr-un singur departament al organizatiei. MLL Telecom constituie o exceptie prin faptul ca domeniul certificarii acopera o gama larga de activitati, printre care se numara serviciile de teren, centrul de operatiuni in retea, departamentul financiar, proiectarea retelei, implementarea proiectelor si departamentul IT.”

In iulie 2011, MLL Telecom si-a anuntat angajamentul de a atinge acest standard pana in 2012. MLL Telecom a colaborat cu Taylor Baines Ltd si DNV – unul dintre cele mai importante organisme de certificare din lume, pentru a-si atinge acest obiectiv. Distinctia este rezultatul a zece luni de dedicare si de angajament de a executa cu succes acest plan ambitios.

“Securitatea trebuie sa fie piatra de temelie a serviciilor externalizate, atat in sectorul public, cat si in cel privat. Ea le da asigurari clientilor nostri ca manipulam datele care au legatura cu reteaua lor intr-un mod sigur si cu respectul pe care il merita. Prognoza noastra este ca, in urmatorii doi-trei ani, ISO 27001 va deveni o conditie preliminara pentru toti integratorii de sisteme la nivel global,” a adaugat Banks.

Gary Marven, director executiv, a comentat: “Obtinerea ISO 27001 demonstreaza investitia noastra continua in imbunatatirea sistematica a abordarii noastre integrate a construirii, administrarii si securizarii serviciilor oferite clientilor si a furnizarii unor solutii inovatoare de retea. Aceasta acreditare ne va ajuta sa ne atingem obiectivul de securitate, calitate si inovatie in sistemele noastre si ii va permite MLL Telecom sa ramane un furnizor extrem de competitiv de retele si de solutii IT&C.”

MLL Telecom este o companie specializata in furnizarea unor retele administrate integral, destinate furnizorilor de servicii, integratorilor de sisteme si sectorului public, utilizand o combinatie optima intre tehnologiile fixe si wireless. Printre clientii si partenerii MLL Telecom se numara: Vodafone, O2, Cable&Wireless Worldwide, Virgin Media Business, Azzurri, Argus Media si altii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.mlltelecom.com.

› MLL Telecom primeste certificarea IS0 27001