Home > Stiri EXTERNE > NEI obtine certificarea de mediu ISO 14001

NEI castiga prestigioasa certificare de mediu conforma cu ISO 14001

3 august 2011. NEI , un furnizor de platforme fiabile certificate NEBS , de solutii de punere in folosinta si de servicii de suport tehnic adresate dezvoltatorilor de tehnologie software si producatorilor de echipamente originale, a primit astazi certificarea ISO 14001 : 2004 pentru managementul mediului pentru unitatile sale de productie aflate in Canton, Massachusetts si Plano, Texas. In plus, si unitatea NEI din Galway, Irlanda, asteapta primirea aceleiasi certificari pentru managementul mediului inconjurator in cursul lunii viitoare.

ISO 14001:2004 este cunoscut in intreaga lume ca standardul pentru sistemele de management al mediului; el serveste ca un ghid pentru cresterea eficientei, in acelasi timp fiind gestionate aspectele ambientale ale activitatilor, produselor si serviciilor oricarei afaceri.

Potrivit unui comunicat de presa, standardul ISO 14001 scoate in evidenta cerintele esentiale care trebuie respectate pentru a aplica ferm o politica de protectie a mediului, ca: determinarea aspectelor legate de mediu a produselor, activitatilor si serviciilor; planificarea obiectivelor masurabile privind mediul; implementarea iso 14001 si aplicarea unor programe prin care sunt atinse aceste obiective; verificarea, luarea de masuri corective si analizele efectuate de membrii din conducerea organizatiei.

“NEI se dedica initiativelor ecologice ale clientilor sai si imbunatatirii continue a politicilor si procedurilor sale,” a afirmat John Gauthier, director responsabil cu asigurarea calitatii in cadrul NEI. “Unul dintre principiile de baza ale acestui program este implicarea activa a fiecarui angajat. Lucram pentru a ne asigura ca personalul nostru este implicat in aceasta initiativa si intelege ca succesul acesteia depinde de propriile sale actiuni. Angajatii folosesc un site intern pentru a-si propune ideile in privinta modalitatilor prin care NEI poate continua sa-si reduca impactul asupra mediului; ei folosesc adeseori aceste idei si in propriile camine.”

Inainte de a se ridica la inaltimea cerintelor atat de exigente ale standardului ISO 14001, NEI si-a pus la punct o serie de politici care au ajutat la scaderea dramatica a amprentei de carbon a companiei si, prin urmare, a potentialului impact asupra mediului. Unele programe au avut ca obiectiv scaderea cantitatilor de apa si de gaz folosite, ca si implementarea unui sistem mai strict de debarasare de elemente ca becurile care contin mercur si bateriile proiectoare reciclabile si nereciclabile.

In prezent, NEI lucreaza intensiv cu furnizorii sau pentru a reduce cantitatea de materiale de impachetat necesare pentru expedierea produselor; compania mai analizeaza in acelasi timp si optiunile care pot fi folosite pentru a recicla si a reutiliza unele materiale utilizate in ambalajele NEI, cu scopul de a reduce cantitatea de gunoi trimisa in mod obisnuit la gropile de gunoi ecologice. Vizitati www.nei.com pentru mai multe informatii despre companie. sursa: www.tmcnet.com

› NEI obtine certificarea de mediu ISO 14001