Home > Stiri EXTERNE > NIAR castiga acreditarea ISO 17025

27 septembrie 2011. Institutul National pentru Cercetare in Aviatie al Universitatii Wichita (National Institute for Aviation Research – NIAR) a castigat acreditarile ISO/IEC 17025:2005 si ANSI/NCSL Z540-1-1994.

Acreditarea ISO 17025 : 2005 acordata de Asociatia Americana pentru Acreditarea Laboratoarelor (A2LA) atesta faptul ca NIAR indeplineste “cerintele generale privind competenta laboratoarelor de calibrare si de testare.” NIAR a ales, de asemenea, sa dobandeasca si acreditarea standardului national american ANSI/NCSL Z540-1-1994 ca o forma optionala de acreditare.

Aceste acreditari sunt necesare pentru ca NIAR sa poata face afaceri cu anumite organizatii. Ele cresc capacitatile institutului in privinta clientilor actuali si ofera oportunitati de atragere a noi potentiali clienti.

“NIAR a mentinut dintotdeauna standardele inaltei calitati, insa era timpul sa adoptam un sistem recunoscut la nivel mondial,” a precizat Tom Aldag, director de cercetare si dezvoltare. “Implementarea proceselor standard le da garantii atat clientilor noi, cat si celor mai vechi. Domeniul nostru de activitate a evoluat in acest sens, asteptand un atare nivel de angajament si de atentie fata de calitate.”

Implementarea ISO 17025 a acestor initiative privind calitatea laboratorului ofera beneficii de afaceri prin cresterea accesului la contracte, prin imbunatatirea reputatiei pe plan national si mondial, prin imbunatatirea continua a calitatii datelor si a eficientei laboratorului si prin punerea unei temelii pentru alte sisteme ale calitatii care vor fi folosite in viitor,” a declarat ing. Keith Fitzgeralds, responsabil de asigurarea calitatii.

Potrivit lui Walter Lee, directorul calitatii si performantei, Fitzgeralds a fost o persoana esentiala in cadrul eforturilor depuse de NIAR in vederea acreditarii.

“Calea catre acreditare a fost alcatuita dintr-un proces destul de lung,” a spus Fitzgeralds.
Pregatirile au inceput in urma cu 10 luni si aplicatia efectiva a fost depusa la A2LA pe 9 mai 2011. Evaluarea la fata locului a avut loc in timpul unei perioade de doua zile, in luna iulie.

Aceasta acreditare indeplineste si o cerinta necesara obtinerii certificarii Nadcap, ceea ce reprezinta un alt obiectiv al institutului.

Institutul National pentru Cercetare in Aviatie al Universitatii Wichita sprijina industria aviatica prin furnizarea de servicii de cercetare, dezvoltare, testare si certificare, servicii adresate producatorilor, agentiilor guvernamentale si institutiilor din invatamant. NIAR functioneaza pe baza unui buget nonprofit, care a crescut constant pana la a atinge peste 45 de milioane de dolari in anul fiscal 2010. Printre clientii de vaza ai NIAR se numara Boeing, Bombardier Learjet, Cessna, Hawker Beechcraft si Spirit AeroSystems.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.niar.twsu.edu.
tags: consultanta ISO 17025, laboratoare, implementare ISO 17025, teste calibrare

› NIAR castiga acreditarea ISO 17025