Home > Stiri EXTERNE > Nominalizari pentru un prestigios premiu ISO

ISO solicita trimiterea de nominalizari pentru editia din 2013 a prestigiosului premiu Lawrence D. Eicher pentru excelenta in dezvoltarea de standarde creative si inovative.

Celebrand cea de a zecea aniversare in anul 2013, premiul recunoaste implementarea de procese si solutii inovative si eficiente care asigura furnizarea de servicii excelente. Premiul ofera o oportunitate pentru publicitate si diseminarea celor mai bune practici intre comitetele ISO.

Secretarul general ISO, dl Rob Steele, a declarat: “ Nominalizarea d-voastra va ajuta la recunoasterea si diseminarea celor mai bune practici in standardizare. De asemenea, va atrage atentia cu privire la cei mai merituosi colegi. Nu pot incuraja indeajuns comunitatea ISO pentru a se implica.”

Nominalizarile pot fi trimise de reprezentantii unui organism national membru ISO, de presedintii si secretarii comitetelor si subcomitetelor ISO sau de managerii programelor tehnice ISO. Nominalizarile trebuie sa fie trimise pe adresa tmb@iso.org pana pe 31 martie.

Anul trecut premiul a fost castigat de comitetul tehnic ISO/TC 242, Managementul energiei, compus din echipa de experti care a dezvoltat standardul international ISO 50001 pentru managementul energiei.

Standardul furnizeaza un cadru pentru facilitatile industriale, comerciale, institutionale, guvernamentale sau pentru organizatii in ansamblul lor, avand ca obiectiv gestionarea eficienta a energiei. Se estimeaza ca standardul ar putea influenta pana la 60% din consumul energetic la nivel mondial.

Printre castigatorii anteriori ai premiului putem aminti subcomitetul ISO/IEC JTC 1, Tehnologia informatiei, SC 29, Codarea informatiei audio, vizuala, multimedia si hipermedia, care a dezvoltat foarte popularul standard MPEG; subcomitetul ISO/TC 34, Produse alimentare, ISO/TC 176, Managementul calitatii, SC 2, Sisteme de calitate, responsabil cu crearea standardului ISO 9001; ISO/TC 127, Excavatoare; ISO/TC 8, Nave si tehnologie marina; ISo/TC 172, Optica si fotonica si ISO/TC 211, Informatie geografica/Geomatica.

Castigatorul va fi anuntat in cadrul adunarii generale ISO din St. Petersburg, Rusia, in septembrie 2013. Premiul a fost creat ca un omagiu fata de fostul secretar general ISO, Lawrence D. Eicher. (dupa un comunicat ISO)

› Nominalizari pentru un prestigios premiu ISO