Home > Stiri EXTERNE > OGCIO primeste certificarea ISO 20000

OGCIO primeste certificarea ISO 20000 pentru managementul serviciilor IT

24 iunie 2011. Hong Kong. Oficiul de guvernare electronica OGCIO a primit certificarea standardului international ISO 20000 pentru serviciile centrului de date pus la dispozitie de Central Computer Centre (CCC). Este prima recunoastere internationala a managementului serviciilor IT primita de Guvernul din Regiunea Administrativa Speciala (SAR) Hong Kong.

ISO/IEC 20000 este un standard international pentru managementul serviciilor IT. ISO 20000 stabileste un cadru cuprinzator care acopera diverse zone ale proceselor de management, inclusiv continuitatea si disponibilitatea serviciilor, securitatea informatiei, configurarea serviciilor, tratarea incidentelor si relatiile de afaceri care asigura furnizarea de servicii IT stabile, de incredere si de inalta calitate.

CCC ofera servicii de infrastructura IT tuturor departamentelor guvernamentale in vederea sprijinirii comunicarii intre personalul guvernamental si marele public, raspandirea informatiei prin intermediul site-urilor guvernamentale, ca si furnizarea de e-servicii guvernamentale, inclusiv pe acelea furnizate prin portalul GovHK.

OGCIO a primit aceasta certificare ISO 20000 din partea presedintelui consiliului de administratie al Agentiei de Asigurare a Calitatii din Hong Kong, dr. Michael Lam, in cadrul unei ceremonii tinute pe 24 iunie 2011.

Adresandu-se participantilor de la ceremonie, dl Stephen Mak, a declarat: “CCC a obtinut acreditarea cu zero neconformitati.

Aceasta este o recunoastere a managementului de inalta calitate a serviciilor oferite de centrul de date al guvernului.”

El a adaugat ca OGCIO va juca un rol exemplar in incurajarea jucatorilor din industria locala IT in urmarirea obtinerii acreditarii internationale, ridicand astfel nivelul de competenta si de calitate al serviciilor din industria locala.

Vorbind, de asemenea, in cadrul ceremoniei, dr. Lam a mentionat: “Certificarea ISO/IEC 20000 dovedeste ca serviciile centrului de date ale OGCIO au atins un nivel international. Este si o marturie a angajamentului Oficiului de a face intotdeauna tot posibilul pentru a atinge cel mai bun management si profesionalism in serviciile sale.”

Pana in prezent, un total de 15 organizatii din Hong Kong au obtinut acreditarea ISO/IEC 20000. Dintre acestea, OGCIO este singura organizatie guvernamentala.

In contextul regional, numai 10 agentii guvernamentale din economiile invecinate – si anume Corea, Taiwan si Emiratele Arabe Unite – au obtinut o asemenea acreditare. sursa: http://7thspace.com

› OGCIO primeste certificarea ISO 20000