Home > Stiri EXTERNE > Operator de telecomunicatii obtine ISO 14001

Etisalat a primit certificarea sistemului de management al mediului ISO 14001:2004

Companiei i-au fost recunoscute eforturile de reducere a amprentei de carbon la sediul central din Abu Dhabi

Abu Dhabi, 22 mai 2012. Corporatia Etisalat a primit certificarea sistemului de management al mediului conform standardului ISO14001:2004 pentru adoptarea celor mai bune practici de reducere a amprentei sale de carbon si a impactului pe care sediul sau central din Abu Dhabi il are asupra mediului inconjurator.

Certificarea i-a fost acordata Etisalat pentru politica sa de management al mediului in telecomunicatiile mobile si fixe si in serviciile de banda larga, care a permis gasirea unui echilibru intre nevoile economice, sociale si ecologice. Certificarea reflecta, de asemenea, eforturile corporatiei de a stabili parteneriate strategice cu agentiile guvernamentale, cu companiile si cu grupurile ecologiste in vederea sprijinirii unor politici care promoveaza protectia mediului.

Comentand cu privire la obtinerea certificarii, Ali Alahmed, director de comunicatii la Etisalat, a spus:

“Certificarea ISO14001:2004 este o confirmare a eforturilor neintrerupte depuse de Etisalat in adoptarea unor initiative extrem de prietenoase cu mediul. Inca de la infiintare, Etisalat si-a dorit cu ardoare sa isi puna la punct o infrastructura ecologista, iar astazi detine certificarea ISO14001:2004 ca o dovada a angajamentului sau de a-si reduce amprenta de carbon a sediului sau central din Abu Dhabi.”

Printre eforturile dedicate de Etisalat indeplinirii acestui angajament se numara solutii si tehnologii care ajuta la minimizarea amprentei de carbon rezultate in urma activitatilor specifice afacerii.

Compania participa la intruniri periodice cu autoritaile si agentiile relevante pentru a face schimb de idei si pentru a promova managementul mediului.

Conducerea Etisalat a lansat de curand proiectul aplicarii sistemului de management al mediului conform standardului international ISO 14001, ca prim pas in realizarea initiativei strategice a grupului – “beneficii ecologice.” Obiectivele cheie ale acestei initiative includ imbunatatirea performantei Etisalat fata de mediu, participarea la protectia mediului si conservarea mediului pentru generatiile viitoare.

Cu sediul central in Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Etisalat este cel mai mare operator de telecomunicatii din regiunile Orientul Mijlociu si Africa, cu o valoare de piata de peste 20 miliarde de dolari si cu venituri anuale de aproximativ 8 miliarde de dolari. Etisalat este una dintre cele mai bine cotate companii de telecomunicatii in America, Orientul Mijlociu si Africa, a doua companie telecom in clasamentul mondial Fitch si a patra in clasamentele S&P si Moody’s.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.etisalat.ae

› Operator de telecomunicatii obtine ISO 14001