Home > Stiri EXTERNE > Panasonic, certificat ISO 26262 (siguranta functionala)

Procesele de dezvoltare de software din cadrul Panasonic au fost certificate conform standardului de siguranta functionala auto ISO 26262

Osaka, Japonia. 30 martie 2012. Corporatia Panasonic a anuntat ca procesele sale de dezvoltare de software au fost certificate conform standardului ISO 26262, un standard pentru siguranta functionala a vehiculelor rutiere, de catre TUV SUD Germania, o autoritate de certificare de terta parte. Procesele de dezvoltare de echipament auto si de dispozitive software aplicate de Panasonic au fost recunoscute ca fiind in conformitate cu cel mai inalt Nivel de Integritate a Sigurantei Auto (Automotive Safety Integrity Level – ASIL-D) definit in ISO 26262. Pentru a obtine certificarea, Panasonic a colaborat cu corporatiile Toshiba si Witz Corporation, tuturor celor trei companii fiindu-le acordate certificatele in acelasi timp.

De curand s-a inregistrat o nevoie in crestere pe piata mondiala in privinta performantei sigurantei auto. Pentru a garanta siguranta automobilelor, este important nu numai pentru producatorii auto, ci si pentru producatorii de componente auto sa isi atinga propriile obiective referitoare la siguranta.

ISO 26262 specifica cerintele privind siguranta sistemelor hardware si software. Certificarea TUV SUD demonstreaza ca procesele de dezvoltare de software aplicate de companie se conformeaza acestor cerinte de siguranta si ca Panasonic isi poate implementa in mod fiabil aceste procese. Acest lucru inseamna ca software-ul dezvoltat folosind aceste procese indeplineste cerintele de siguranta functionala ale standardului ISO 26262.

Panasonic si-a imbunatatiti capacitatile de dezvoltare de echipamente si dispozitive auto sigure si prietenoase cu mediul in conditiile in care importanta echipamentelor electronice este in crestere in industria auto. Obtinand certificarea ISO 26262 pentru procesele de dezvoltare de software, compania se va stradui sa fabrice produse mai sigure si sa contribuie la crearea unui mediu auto mai sigur, mai ecologic si mai convenabil.

ISO 26262 este un standard international pentru siguranta functionala, publicat pe 15 noiembrie 2011, care se aplica sistemelor electrice si electronice apartinand vehiculelor rutiere. In cadrul standardului sunt definite patru trepte (de la ASIL A la ASIL D) ale Nivelului de Integritate a Sigurantei Auto (ASIL).

Panasonic Corporation este unul dintre liderii internationali in dezvoltarea si fabricarea produselor electronice destinate unei game largi de nevoi ale consumatorilor, mediului de afaceri si industrial. Cu sediul central in Osaka, Japonia, compania a inregistrat vanzari nete de 105 miliarde $ in anul fiscal incheiat pe 31 martie 2011. Actiunile companiei sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya si New York. Pentru mai multe informatii despre companie si marca Panasonic, vizitati http://panasonic.net.

› Panasonic, certificat ISO 26262 (siguranta functionala)