Home > Stiri EXTERNE > Piraeus Bank obtine certificari EMAS si ISO 14001

Atena, Grecia. 24 octombrie 2011. Piraeus Bank este prima banca din Grecia care si-a certificat sistemul de management al mediului (SMM) in conformitate cu standardele ISO 140001 si EMAS in toate cele 359 de sucursale ale sale si in toate cele 24 de cladiri administrative, cumuland o arie totala de 187831 m2.

EMAS este sistemul de management de mediu (SMM) folosit de Parlamentul European. El integreaza cerintele de management ale standardului de mediu recunoscut la scara larga ISO 14001:2004, insa depaseste cerintele acestuia, incluzand si Regulamentul (CE) nr. 1221/2009. Schema Comunitara de Management si de Audit de Mediu (EMAS) este un instrument voluntar de management pentru companii si alte organizatii prin care acestea isi evalueaza, raporteaza si imbunatatesc performanta ambientala.

Elementele cheie ale EMAS sunt performanta, credibilitatea si transparenta. Efectuand actualizari anuale ale politicii de mediu, organizatiile inregistrate isi imbunatatesc continuu performanta ambientala si ofera dovezi ca respecta legislatia de mediu aplicabila in cazul lor. Implicarea angajatilor si formarea lor reprezinta o componenta importanta a procedurii de certificare. Verificarea de terta parte efectuata de auditori independenti adauga componenta de credibilitate prin garantarea valorii masurilor luate si a informatiilor despre mediu dezvaluite. Transparenta este data de declaratia privind mediul, care se cere ca parte a certificarii.

Aceste certificari sunt rezultatul implementarii ISO cu succes a sistemului de management al mediului, care a inceput in 2003 prin adoptarea “politicii de management al mediului” si a continuat prin implementarea proiectului “GREENBanking4Life” (2006-2009), care a inclus o finantare din fonduri europene.

Dl Vrasidas Zavras, directorul general Piraeus Bank, a declarat: “Reducerea amprentei noastre asupra mediului a determinat si reducerea costurilor noastre operationale. Economisim anual un milion de euro din costurile de functionare datorita masurilor privind managementul mediului”.

Dna Sophia Staikou, presedinta Fundatiei Culturale Piraeus Bank Group, a remarcat in incheiere: “Alegerea noastra voluntara de a obtine aceste certificari implica un angajament continuu din partea noastra de a ne imbunatati constant performanta ambientala. Aceasta face parte din efortul global conjugat de a ajunge la o economie sustenabila si de a crea o lume mai buna in care sa traim.” (sursa: www.csrwire.com)

› Piraeus Bank obtine certificari EMAS si ISO 14001