Home > Stiri EXTERNE > Port maritim obtine certificarea ISO 28000

Portul peruan Maratani obtine certificarea ISO 28000 pentru securitatea operatiunilor

10 august 2012. Ca urmare a unei serii de imbunatatiri aduse sistemului de management al operatiunilor sale, portul Matarani din orasul peruan Arequipa, care administreaza Terminalul International de Sud (TISUR) a obtinut certificarea ISO 28000, semnificand o noua recunoastere a dezvoltarii sale ca principalul port din regiunea sudica a statului latino-american.

Standardul ISO 28000 se refera la numeroase activitati dintr-o organizatie, inclusiv la lantul de aprovizionare. Acest standard cuprinde cerintele privind securitatea in toate zonele lantului de aprovizionare, cum ar fi finantele, managementul informatiei, productia, serviciile, impachetarea si depozitarea, ca si transportul.

Obtinerea certificarii ISO 28000 de catre TISUR demonstreaza ca organizatia si-a luat masurile de securitate necesare pentru protejarea lantului de aprovizionare, ceea ce duce la protejarea implicita a clientilor si a furnizorilor sai. Auditul de certificare ISO 28000 a fost realizat de organismul de certificare RINA.

TISUR a mai primit, de asemenea, pentru al doilea an consecutiv, distinctia Empresa Socialmente Responsable (ESR), acordata de asociatia Perú 2021, pentru implementarea unor initiative care ajuta la o dezvoltare durabila si la stabilirea unor relatii pe termen lung, bazate pe incredere, cu partile interesate si pentru respectarea legilor si reglementarilor nationale si internationale si a angajamentelor asumate in mod voluntar.

“Suntem constienti de obligatiile noastre si, fiind o companie responsabila social, incercam sa ne dezvoltam durabil in domeniul nostru, avem o politica de responsabilitate si de transparenta si manifestam un comportament bazat pe onestitate, incredere, echitate si integritate, respectand legile si drepturile omului”, a comentat directorul general TISUR, Erick Hein.

Activitatile avand legatura cu responsabilitatea sociala din portul Matarani au fost coordonate de grupuri organizate si de entitati publice si private din provincia Islay, ceea ce a dus la crearea a noi locuri de munca, promovand includerea femeilor in activitatile portuare, participarea la executia unor lucrari, reducerea analfabetismului, conservarea mediului inconjurator, imbunatarirea calitatii vietii populatiei etc. Aflati mai multe accesand: www.tisur.com.pe.

› Port maritim obtine certificarea ISO 28000