Home > Stiri EXTERNE > Premiul pentru dezvoltatorii de standarde financiare

Premiu de excelenta pentru dezvoltatorii de standarde financiare

Pe data de 18 septembrie 2013, in cadrul celei de a treizeci si sasea Adunari generale ISO desfasurata in St. Petersburg, a fost acordat un premiu pentru excelenta si performanta superioara, ca recunoastere a realizarilor efectuate de o echipa de experti la dezvoltarea de standarde financiare.

Comitetul tehnic ISO/TC 68, Servicii financiare, este unul din cele mai vechi comitete ISO, fiind infiintat in anul 1948.

“In cadrul serviciilor financiare, standardele au rolul de a sprijini procesele de afaceri, in vederea eficientizarii afacerii si pentru cresterea gradului de predictibilitate si sustenabilitate” a explicat presedintele ISO/TC 68, dna Karla McKenna, care a primit premiul in numele comitetului.

“Dezvoltam si utilizam standardele pentru a diminua riscurile operationale si cele legate de afaceri, pentru a imbunatati eficienta si a diminua costurile, tinand cont ca standardele ajuta la minimizarea erorilor si fraudelor asociate activitatilor de tranzactionare.

Dna Karla McKenna a atras atentia cu privire la consecintele recentei recesiuni economice si la rolul pe care standardele il pot juca in procesul de redezvoltare.

“Valul de reglementari in domeniul reformei si noua legislatie rezultata in urma crizei financiare globale se bazeaza pe transparenta culegerii datelor pentru a sprijini activitatea de analiza a riscurilor. Fara standarde monitorizarea eficienta a pietelor financiare globale ar fi extrem de dificila.”

“Transparenta adusa de standarde este esentiala in mentinerea eficiente pietelor financiare si de capital, demonstrand ca munca noastra in standardizare reprezinta cu adevarat un lucru pozitiv pentru intreg publicul.”

Presedintele ISO, dl Terry Hill, a felicitat comitetul, care a castiga premiul ca urmare a:
• Excelentei performante generale
• Lidership-ului eficient
• Gestionarii proactive a proiectelor
• Bunei comunicari
• Eforturilor de a promova implicarea tarilor in curs de dezvoltare

In mod special dl Terry Hill a subliniat eforturile membrilor comitetului de a implica partile interesate in procesul de dezvoltare, unele din cele mai bune practici constand in sedintele cu tema “Faceti cunostinta cu piata”, unde profesionistii din domeniul financiar puteau afla mai multe informatii despre ISO/TC 68. Aceste actiuni au permis membrilor industriei financiare si expertilor din cadrul comitetului tehnic sa-si faca cunoscute ideile si sa aiba dialoguri deschise pentru o cooperare viitoare.

Presedintele a atras atentia si asupra celor mai recente povesti de succes ale comitetului tehnic:

• ISO 17442:2012, Servicii financiare – Autentificatorul identitatii legale
• ISO 20022 (partile 1-8):2013, Servicii financiare – Schema universala de mesaje pentru industria financiara. (sursa: ISO)

› Premiul pentru dezvoltatorii de standarde financiare