Home > Stiri EXTERNE > Prima companie de rulmenti certificata AS9100

AST Bearings: Prima companie de rulmenti din lume care primeste certificarea AS9100 editia C

Cea mai recenta certificare a sistemului de management al calitatii pentru aerospatiu si aparare, AS9100 editia C, este castigata de AST Bearings, companiei recunoscandu-i-se angajamentul ferm fata de satisfactia clientilor si imbunatatirea continua.

Montville, New Jersey. 16 august 2011. AST® Bearings, un furnizor de varf de rulmenti de inalta precizie si de produse asociate, a primit recent certificatul AS9100 editia C in urma unei analize extinse a sistemelor sale pentru managementul calitatii, analiza efectuata de Perry Johnson Registrars, Inc. Potrivit datei de baze OASIS a IAQG, AST Bearings a fost prima companie de rulmenti din lume care sa fi castigat certificarea AS9100 editia C.

AS9100 este un standard pentru sistemul de management al calitatii (SMC) destinat industriilor aviatiei, spatiului si apararii. El a fost conceput de Grupul International pentru Calitate in Industria Aerospatiala (IAQG) din cadrul SAE International (nu ISO). Cu toate acestea, standardul calitatii 9100 se bazeaza in totalitate pe ISO 9001 pentru managementul calitatii, fiindu-i adaugate cerinte specifice industriilor aviatiei, spatiului si apararii, straduindu-se, in acelasi timp, sa indeplineasca nevoile partilor interesate si sa promoveze strategia IAQG. Scopul IAQG este de a imbunatati calitatea produselor si livrarea la timp a acestora. IAQG isi atinge scopul prin intermediul implementarii in cooperare a initiativelor prin care se doreste obtinerea unor imbunatatiri semnificative ale calitatii si reducerea costurilor in fluxul de valoare.

AS9100 editia B nu mai este valabil din iunie 2012

Lansat in ianuarie 2009, AS 9100 editia C (cateodata numit AS9100:2009) este cea de-a patra si cea mai recenta editie a standardului elaborat de SAE International. In afara de cazul cand o companie este in conformitate cu cerintele mai riguroase ale editiei C pana pe 1 iulie 2012, certificarea sa deja existenta AS9100 (AS9100 editia B sau cea numita uneori AS9100:2004) nu va mai fi valabila.

Motive pentru care standardul AS9100 a fost schimbat:

Au existat mai multe motive pentru care versiunea veche AS9100:2004 (editia B) a trebuit sa fie schimbata. Dintre ele putem enumera:
1. Extinderea domeniului de aplicare pentru a include “aviatia, spatiul si apararea”;
2. Schimbari ale specificatiilor de design;
3. O mai mare atentie acordata managementului planificarii si proiectelor; ca si o scoatere in relief a managementului riscurilor si a atenurii lor.
4. Incorporarea schimbarilor din ISO 9001:2008.
5. Adaugarea unui termen nou ,”cerinte speciale”, care se refera la cerintele identificate de clienti sau la cele care prezinta riscuri mari pentru organizatie.
6. Adaugarea unui termen nou “elemente critice”, care sunt, de exemplu, procesele, caracteristicile, partile si programele software care au un impact semnificativ asupra realizarii si utilizarii produselor.

Componente cheie ale standardului AS9100 editia C pentru AST:

AS9100 editia C furnizeaza un numar de cerinte care trebuie sa fie indeplinite pentru a obtine satisfactia clentilor prin procesele si serviciile care indeplinesc asteptarile clientilor. Acestea includ o cerinta privind imbunatatirea planificata si continua a sistemului de management al calitatii. In mod specific pentru AST, componentele cheie ale politicii sale privind calitatea cer:
• Implementarea si mentinerea unui sistem de management al calitatii conform cu AS9100 editia C
• Intelegerea si conformarea la cerintele clientilor
• Verificarea satisfactiei clientilor
• Imbunatatirea continua

Angajamentul analitic fata de calitate si imbunatatire

Dale Kaminski, presedintele consiliului de administratie al AST Bearings, a comentat pe marginea recentei primiri a certificarii AS9100 editia C de catre companie: “AST si-a luat dintotdeauna un angajament fata de calitate,” a spus Kaminski.

“Aceasta este o valoare esentiala pentru AST si ea strabate fiecare nivel al companiei noastre, de la managerii de varf pana la pozitiile cele mai de jos. Absolut fiecare dintre noi, cei care lucram la AST Bearings, suntem dedicati furnizarii de produse de calitate, extraordinar de fiabile, insotite de cele mai bune servicii si suport tehnic. Noua noastra certificare AS9100 editia C este inca un exemplu al valorii oferite de companie. Pentru clientii nostri, ea reprezinta o asigurare suplimentara ca, atunci cand achizitioneaza un produs de la AST, ei investesc intr-un produs superior sustinut de o organizatie care garanteaza pentru orice vinde.”

Pentru informatii suplimentare despre companie, vizitati http://www.astbearings.com.

› Prima companie de rulmenti certificata AS9100