Home > Stiri EXTERNE > Prima conferinta internationala despre ISO 31000

Prima conferinta internationala despre standardul de management al riscului ISO 31000 – 21/22 mai 2012 – Paris, Franta

ISO 31000 este singurul standard recunoscut international pentru managementul riscului – adoptat de majoritatea tarilor G20. Conferinta va aborda toate zonele cu riscuri majore prin intermediul celor mai mari specialisti in managementul riscului.

Paris, Franta. 7 aprilie 2012. In ziua de azi, managementul riscului impune ca organizatiile sa isi inteleaga riscurile majore si sa isi implementeze sistemele si procesele adecvate pentru a le gestiona eficient cu scopul de a-si atinge obiectivele. Toate programele de management al riscului ar trebui sa se bazeze pe ISO 31000, singurul standard recunoscut international pentru managementul riscului, adoptat de majoritatea tarilor G20 ca standardul lor national de management al riscului.

Aceasta conferinta internationala despre standardul ISO 31000 pentru managementul riscului, care va dura doua zile si se va baza pe cunostinte solide in domeniu, va explora modul in care poate fi incorporat ISO 31000 in orice practica existenta de gestionare a riscului, ajutandu-i pe participanti sa isi dezvolte un plan practic si personalizat de actiune pentru propriile afaceri sau pentru cele ale clientilor lor.

Cu peste 30 de vorbitori, 4 sesiuni plenare si 10 sesiuni paralele incluzand oportunitati de formare, aceasta conferinta reprezinta evenimentul anului in ceea ce priveste managementul riscului. Subiectele discutate vor acoperi toate aspectele privind managementul riscului atat in companiile multinationale, cat si in cele internationale.

“Aceasta conferinta internationala despre ISO 31000 se adreseaza pentru prima data comunitatii globale active in toate domeniile, sectoarele, industriile si serviciile asociate managementului riscului. Am strans aici un grup exceptional de experti si specialisti internationali care isi vor impartasi actualele perspective asupra standardului de management al riscului ISO 31000”, a declarat Alex Dali, presedintele G31000, ONG-ul nonprofit cu sediul in Franta, dedicat unei mai bune cunoasteri a standardului ISO 31000.

In timpul sesiunilor principale si paralele, in timpul receptiilor, pranzurilor si pauzelor, participantii vor avea ocazia de a intalni experti in ISO 31000, directori responsabili de managementul riscului si alti factori de decizie.
Sesiunile paralele vor avea ca subiect:
• Autoritatile de reglementare
• Continuitatea afacerii
• Programele software
• Securitatea
• Factorii umani
• Auditul intern
• Finante si banci
• Trecerea de la COSO ERM
• Cresterea sensibilizarii la nivel mondial
• Educatia

Printre subiectele sesiunilor plenare se numara si:
• De ce va deveni ISO 31000 standardul mondial de management al riscului
• 20 de ani de standardizare a managementului riscului – trecut, prezent si viitor
• De ce ar trebui sa se bazeze orice program de management al riscului pe ISO 31000
• Cum sa va implementati sau sa va adaptati programul de management al riscului folosind ISO 31000 ?
• G31000 – platforma pentru ISO 31000

Despre G31000

Institutul Global pentru Standardele de Management al Riscului pune la dispozitia membrilor sai informatii si cunostinte de afaceri despre standardul de management al riscului ISO 31000, ceea ce le permite sa isi consolideze performanta in afaceri si procesul de luare de decizii, oferindu-le astfel un avantaj competitiv pretios si aducandu-si contributia la succesul acestora.

Institutul Global pentru Standardele de Management al Riscului este implicat in crearea G31000, o platforma globala pentru ISO 31000, si se afla la baza a numeroase initiative referitoare la standardul ISO 31000.

Lansarea oficiala a G31000 este programata sa aiba loc in timpul conferintei din mai 2012. (www.timesunion.com)

› Prima conferinta internationala despre ISO 31000