Home > Stiri EXTERNE > Prima fabrica auto din SUA certificata ISO 50001

Subaru of Indiana devine prima fabrica auto din SUA care indeplineste cerintele standardului de energie ISO 50001

4 iunie 2012. Fabricii Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA – www.subaru-sia.com) din Lafayette i-a fost recunoscut recent angajamentul asumat in privinta conservarii energiei, un efort care va ajuta fabrica auto sa economiseasca financiar si sa isi reduca emisiile.

SIA este prima fabrica auto din SUA care isi certifica activitatea de management energetic conform ISO 50001, ceea ce inseamna ca se conformeaza standardelor globale ale Organizatiei Internationale pentru Standardizare, care au ca scop cresterea eficientei energetice a companiilor.

“(Certificarea ISO) este punctul culminant al multor eforturi si a dedicarii de care am dat dovada,” a declarat Thomas Easterday, vicepresedintele executiv SIA. “De-a lungul anilor, Subaru a fost binecunoscut ca fiind un lider. Iar acum am facut un pas si mai mare.”

Echipa SIA a petrecut sase luni monitorizand datele referitoare la consumul de energie pentru a-si da seama cum sa isi imbunatateasca procesele utilizate ca sa poata solicita un audit al expertilor de la DEKRA Certification Inc. (www.dekra-certification.us), o companie care ofera certificare profesionala in industria auto.

Presedintele DEKRA, Henri Pierre Salle, care i-a inmanat conducerii superioare a Subaru SIA certificarea ISO 50001 cu ocazia unui eveniment care a avut loc saptamana trecuta, a spus ca scopul certificarii este de a pune la dispozitia companiilor un cadru de management al energiei.

“Un proces de imbunatatire devine parte integranta a culturii de zi cu zi, iar spiritul exista deja aici, in cultura Subaru,” a declarat Salle.

Auditorii care au colaborat cu directorii fabricii SIA la colectarea de date au spus ca angajamentul SIA fata de economisirea energiei este unul mai ferm decat al altor mari companii inspectate in trecut de organismul de certificare.

Auditorii au remarcat atentia deosebita manifestata fata de conservarea energiei consumate in procesele de vopsire si de debavurare utilizate de Subaru SIA, care reprezinta peste 40 de procente din consumul total de energie al fabricii.

“Auditorii au observat un angajament clar fata de reducerea consumului de energie. Ei nu fac, de obicei, un astfel de comentariu,” a mai spus Salle.

Auditorii vor vizita din nou SIA cel putin o data pe an pentru a se asigura ca fabrica se ridica la inaltimea standardului certificat prin testarea unor procese aleatoare.

In luna noiembrie, o fabrica Bentley din Anglia era primul producator auto din Marea Britanie care primea aceasta certificare. Iar in octombrie, o fabrica Lamborghini era prima din Italia care obtinea certificarea de management al mediului.

Presedintele SIA, Masaki Okawara, a spus ca noua certificare ajuta compania sa isi pastreze pozitia de lider in domeniul productiei auto.

“Pozitia de lider pe probleme de mediu este un obiectiv de afaceri foarte important,” a declarat Okawara. “Certificarea ISO ne va ajuta sa atingem si sa mentinem acest obiectiv.” (dupa un comunicat www.jconline.com)

› Prima fabrica auto din SUA certificata ISO 50001