Home > Stiri EXTERNE > Prima provincie filipineza certificata ISO 9001

Cavite a fost declarata prima provincie filipineza care a obtinut certificatul ISO 9001

Trece Martires City, Cavite, Filipine. 6 mai 2012. Guvernul provinciei Cavite din Filipine (www.cavite.gov.ph) a fost declarat ca fiind primul guvern provincial al tarii certificat ISO 9001, cu 27 de zile inaintea datei programate, datorita conformarii rapide a administratiei la cerintele standardului pentru sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008.

Reprezentantul echipei de management al calitatii, Alvin S. Mojica, a facut declaratii ieri, dupa ce echipa interna ISO a plasat autocolante purtand inscriptia “Indeplinit” pe toate afisele care descriau politicile ISO din birourile administrative in cauza.

Guvernatorul Juanito Victor “Jonvic” Remulla Jr. si-a exprimat exaltarea in legatura cu acordarea certificarii ISO 9001:2008, care reprezinta o premiera si o mare onoare pentru intreaga provincie si pentru locuitorii acesteia.

Pretuita certificare ISO face parte din agenda de reforme si din programul de afaceri al guvernatorului si al administratiei locale, reprezentand efortul comun de a transforma Cavite intr-o provincie de talie mondiala in ceea ce priveste performanta, productia si realizarile.

ISO 9001:2008 este un standard international care cuprinde cerintele pentru dezvoltarea unui sistem de management al calitatii care poate fi aplicat de organizatii publice sau private pentru a garanta ca nevoile si asteptarile clientilor sunt indeplinite corespunzator in mod constant. Standardul le permite organizatiilor si sa isi dezvolte mecanisme pentru imbunatatirea continua a performantei, a serviciilor si a produselor pe care le ofera.

Guvernul provincial a demarat campania ISO anul trecut, in luna decembrie. Pregatirile tehnice au fost initiate in luna februarie, administratiei ramanandu-i la dispozitie o perioada de 120 de zile pentru a obtine certificarea.

Organismul de certificare agreat, Anglo Japanese American (AJA) Registrars, i-a acordat guvernului provincial certificatul ISO in urma celei de-a doua etape a unui audit extern independent cu ocazia caruia nu a fost descoperita nicio neconformitate majora.

Anterior acestuia, echipa responsabila de implementarea ISO efectuase, la randul sau, trei audituri interne privind calitatea pentru a evalua starea de pregatire a birourilor administrative, audituri urmate de intruniri care au vizat efectuarea unor analize manageriale riguroase, al caror rezultat a fost descoperirea punctelor slabe si luarea masurilor corective care se impuneau. (dupa o stire www.mb.com.ph)

› Prima provincie filipineza certificata ISO 9001