Home > Stiri EXTERNE > Producator de anvelope obtine acreditare ISO 17025

Yokohama Rubber obtine acreditarea ISO/IEC 17025 pentru laboratorul sau de testare de anvelope

Tokyo, Japonia. 19 aprilie 2012. Compania Yokohama Rubber Co., Ltd., a anuntat astazi ca a obtinut acreditarea ISO/IEC 17025 in privinta a patru proceduri de testare de anvelope. ISO/IEC 17025 este cel mai important standard international privind competenta laboratoarelor de testari si etalonari.

Prin acreditare se confirma faptul ca datele obtinute de Yokohama din testarile efectuate in domeniul acreditat sunt recunoscute international ca bazandu-se pe tehnicile adecvate de testare si, de asemenea, faptul ca Yokohama are permisiunea de a afisa logoul acreditarii pe rapoartele de incercare publicate. Yokohama Rubber a obtinut acreditarea dupa ce a fost examinata de Perry Johnson Laboratory Accreditation, Inc. (PJLA).

Standardul ISO 17025 abordeaza capacitatile tehnologice dintr-o organizatie (managementul calitatii, organizarea, echipamentul, conditiile de mediu, abilitatile personalului etc.) necesare incercarilor si etalonarilor specifice. Numeroase organizatii acreditate din intreaga lume folosesc standardul ISO/IEC 17025 in certificarea laboratoarelor de testare si calibrare, a caror acreditare este esentiala pentru ca datele rezultate sa fie acceptate reciproc in diferite tari. In aceste conditii, Yokohama a urmarit obtinerea acreditarii si intentioneaza sa isi largeasca in viitor domeniul sau, vizand furnizarea unor rezultate de inalt nivel, fiabile si compatibile la nivel mondial.

In urma semnarii unor acorduri reciproce de omologare cu Asociatia Internationala de Acreditare a Laboratoarelor (ILAC) si cu Asociatia de Acreditare a Laboratoarelor din Asia Pacific (APLAC), organizatia de acreditare PJLA este membra a Asociatiei Nationale pentru Acreditarea Laboratoarelor (NACLA). Caracteristicile de incercare ale laboratoarelor certificare de PJLA sunt valide in toate tarile semnatare.

Domeniul acreditarii acopera urmatoarele proceduri de laborator:
– Cerintele privind marcarea, cerintele referitoare la dimensiuni si testele de performanta sarcina/viteza ale anvelopelor pentru autoturisme (la viteza maxima de 270 km/h);
– Testarea rezistentei la rulare a pneurilor pentru autoturisme si pentru camioane (indicele de incarcare de 104 sau mai putin);
– Testarea performantei de aderenta pe suprafete umede a anvelopelor pentru autoturisme cu ajutorul unui vehicul special;
– Testarea propagarii sunetului de rulare a anvelopelor pentru autoturisme si vehicule comerciale cu un indice de incarcare de 121 sau mai putin.

Pentru informatii suplimentare despre Yokohama Rubber, accesati www.yrc.co.jp/english si http://global.yokohamatire.net.

› Producator de anvelope obtine acreditare ISO 17025