Home > Stiri EXTERNE > Producator de hrana pentru animalele obtine FSSC

Aller Petfood castiga certificarea FSSC 22000 in Rusia

16 mai 2012. Aller Petfood, o companie daneza producatoare de hrana pentru animalele de companie, a devenit una dintre cele 15 companii din Rusia care au obtinut certificarea FSSC 22000.

In aprilie 2012, fabrica Aller Petfood care produce hrana umeda in apropiere de Sankt Petersburg, Rusia, si-a finalizat cu succes auditul de certificare, care a avut ca rezultat decizia de a-i emite companiei certificatul FSSC 22000.

Divizia rusa a concernului danez Aller Petfood a avut nevoie de o perioada de trei ani pentru a-si dezvolta si implementa un sistem de management al calitatii si sigurantei alimentare bazat pe principiile HACCP in acord cu cerintele standardului international ISO 22000 si ale specificatiei ISO/TS 22002-1. Acestea ofera fundamentul pentru schema de certificare FSSC 22000, care este recunoscuta de organizatia internationala Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor (GFSI).

Schema de certificare presupune nu numai prezenta unui sistem de control bine pus la punct, sprijinit de un numar de inregistrari si de documente, ci si respectarea in unitatile de productie si infrastructura companiei a cerintelor internationale din sectorul alimentar. In sfarsit, un element foarte important pentru Aller Petfood, certificarea de conformitate cu cerintele GFSI este recunoscuta de retaileri de varf ca Metro Group, Auchan, Wal Mart, Tesco, ICA, Spar International, Carrefour, Migros, Ahold, Delhaize etc., ceea ce simplica procedura de aprobare atunci cand se incheie un contract.

Divizia rusa a Aller Petfood detine o cota de piata impresionanta de aproximativ 50% din productia de marci de distributie de hrana pentru caini si pisici din Rusia.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.aller-petfood.dk.

› Producator de hrana pentru animalele obtine FSSC