Home > Stiri EXTERNE > QBC obtine multiple certificari ISO

Qatar Building Company castiga certificarile ISO 9001, ISO 14001, ISO 29001 si OHSAS 18001 pentru departamentul de inginerie civila

30 august 2012. Qatar Building Company (QBC) a primit patru certificate pentru excelentele sale sisteme de management de la Quality Austria Ltd., care atesta procedurile standard de operare ale companiei si performanta sa de succes in domeniile calitatii, sanatatii, sigurantei si mediului prin intermediul departamentului sau de inginerie civila. QBC a fost certificata conform standardelor ISO 9001:2008 (managementul calitatii), ISO 14001:2004 (managementul mediului), TS ISO 29001:2010 (petrol si gaze) si BS OHSAS 18001:2007 (managementul sanatatii si securitatii in munca). Compania a castigat toate cele patru certificari de la primul audit si intr-un timp record.

“Preocuparea autentica pentru angajati a fost foarte evidenta in randul conducerii companiei, care nu a crutat niciun efort pentru a se asigura ca sistemul va obtine un rezultat pozitiv,” a declarat Jack Mollison, auditorul principal de la Quality Austria.

“Implementarea unui sistem care este conceput pentru a proteja angajatii de pericolele muncii in industria de constructii nu este o sarcina usoara pentru nicio companie. Iar pentru o organizatie de marimea si de complexitatea Qatar Building Company, aceasta sarcina devine si mai dificila,” a comentat Mollison, facand referire la cei 4 000 angajati ai companiei.

Procesul de certificare ISO reprezinta un demers riguros. Atentia cu care QBC a identificat fiecare potential pericol care poate ameninta sanatatea si siguranta este impresionanta, fiind insotita adecvat de masurile luate pentru a reduce posibilitatea ca aceste pericole sa se transforme vreodata in realitate.

Toata echipa s-a implicat in proiectul ISO pentru a putea garanta ca sistemul implementat inseamna mai mult decat vorbe goale si ca va deveni in curand forta motrice din spatele intregului proces de constructie, deoarece in momentul de fata toti angajatii se concentreaza in directia imbunatatirii continue.

“Dat fiind faptul ca am realizat multe audituri in intreaga lume,” a concluzionat Mollison, “mi s-a parut revigorant si plin de satisfactii sa colaborez cu o companie ca aceasta, care chiar isi doreste sa schimbe lucrurile.”

Anul trecut, QBC si-a lansat o initiativa elaborata de respectare a standardelor de calitate, sanatate, siguranta si mediu (QHSE). Acest lucru i-a adus o nominalizare la premiile Construction Weekly’s 2012, rezultatele urmand sa fie anuntate in luna septembrie.

“Conducerea pozitiva si strategica se afla la baza succesului nostru. Ne straduim sa ne aflam in fruntea initiativelor de calitate, sanatate, siguranta si mediu din industria constructiilor,” a declarat Serkut Akdeniz, director de QHSE in cadrul QBC.

In ultimii ani, QBC a mai primit si alte certificari ISO pentru alte departemente ale sale. De exemplu, ISO 9001:2008 a fost primit de departamentele: produse din beton, beton premixat, drumuri si intretinere, echipamente grele.

“Aceste acreditari – ca si cele care vor urma – sunt o dovada palpabila a modului in care QBC abordeaza excelenta. Este inglobat in cultura noastra sa ne concentram asupra clientilor, sa avem viziuni clare si obiective concrete si sa urmarim imbunatatirea continua a fiecarui aspect al activitatii noastre,” a comentat Ali M. T. Mustafawi, directorul general QBC.

Mai multe informatii pot fi consultate la adresa: www.qatarbuildingcompany.com.

› QBC obtine multiple certificari ISO