Home > Stiri EXTERNE > RasGas isi reinnoieste certificarile ISO

RasGas se recertifica ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001

Qatar. 26 octombrie 2011. Furnizorul de energie de talie mondiala RasGas Company Limited (RasGas) si-a consolidat angajamentul fata de excelenta prin reinnoirea certificarilor calitatii, mediului si sanatatii si securitatii ocupationale.

Recertificarile sistemelor de management al calitatii aplicate de RasGas (ISO 9001), de management al mediului (ISO 14001) si de management al sanatatii si securitatii ocupationale (OHSAS 18001) au fost decernate in urma evaluarii efectuate de Institutul Britanic de Standardizare (BSI), un organism de certificare global al sistemelor de management, cu peste 60000 de clienti.

Incepand din 1999, cand RasGas a primit prima sa certificare ISO (ISO 9001), compania a castigat si alte prestigioase certificate in domeniul sigurantei, sanatatii, mediului si calitatii. RasGas a ales BSI ca organism de certificare ISO pentru beneficiile aduse partilor interesate de o evaluare obiectiva. Recertificarea permite conducerii RasGas sa supravegheze imbunatatirea sistematica si continua a practicilor pentru o mai buna satisfacere a nevoilor clientilor.

La ceremonia care a avut loc cu ocazia decernarii certificatelor, directorul de operatiuni de la RasGas, Hamad Mubarak Al-Muhannadi, a declarat ca RasGas se concentreaza constant asupra prevenirii accidentelor, imbunatatirii practicilor de functionare si angajamentului fata de cele mai bune practici si calitate, ceea ce a dus la transformarea companiei in lider in domeniul sau, obtinerea certificarilor fiind, prin urmare, de o importanta covarsitoare.

“RasGas foloseste platforma de dezvoltare RasGas Elements for Excellence pentru a controla si a gestiona riscurile legate de siguranta, securitate, sanatate si mediu. Aceasta abordare a permis companiei RasGas obtinerea certificarilor ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001,” a mentionat Brett Doherty, manager de grup insarcinat cu siguranta, sanatatea, mediul si calitatea.

“Aceasta platforma da posibilitatea companiei de a indeplini cerintele acestor standarde internationale deoarece garanteaza alinierea completa a strategiei si operatiunilor organizatiei gratiei constructiei platformei care integreaza ceea ce altfel ar fi separat in sistemele de management – siguranta, sanatatea si mediul,” a adaugat el.

RasGas Company Limited este o companie producatoare de gaze naturale lichefiate din Qatar. Ea este cea de-a doua companie din lume ca marime in acest sector, dupa Qatargas, cu o capacitate totala anuala de 36,3 tone de gaze naturale lichefiate. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.rasgas.com.

› RasGas isi reinnoieste certificarile ISO