Home > Stiri EXTERNE > Du s-a recertificat ISO 14001 si OHSAS 18001

EAU. 29 octombrie 2012. Pentru a-si demonstra angajamentul de a sustine cele mai bune practici ale sanatatii, sigurantei si mediului, departamentul de servicii corporative din cadrul companiei de servicii integrate de telecomunicatii Du (www.du.ae) a obtinut recertificarile ISO 14001:2004 si OHSAS 18001:2007.

Recertificarile i-au fost acordate companiei in urma unui audit realizat de organismul de certificare DQS, ceea ce reprezinta o practica standard aplicabila firmelor certificate ISO din trei in trei ani. Anuntul a coincis cu sprijinul acordat de Du Forumului Mondial al Energiei in calitatea sa de sponsor principal, eveniment care a avut loc de curand in Dubai.

Certificarea OHSAS 18001 dovedeste respectarea uneia dintre cele mai riguroase specificatii de evaluare a sistemelor de management al sanatatii si securitatii in munca din lume, iar certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 14001 atesta un angajament corporativ ferm fata de managementul mediului.

“Faptul ca am fost capabili sa ne reinnoim aceste certificari recunoscute international in ceea ce priveste practicile de gestionare a sanatatii, securitatii si mediului este o marturie a eforturilor intense pe care le depunem in aceste domenii. Ne-am dedicat eforturile asigurarii unui mediu de lucru mai bun pentru colegii nostri, astfel incat ei sa isi petreaca timpul intr-o atmosfera sanatoasa si sigura. Acest lucru ii inspira si le permite sa fie mai productivi, deoarece stiu ca noi consideram bunastarea lor o prioritate maxima,”

a declarat Rashid ElSheikh, vicepresedinte executiv, departamentul de servicii corporative, Du.

“Consideram ca respectarea principiilor referitoare la securitatea ocupationala si la mediul inconjurator reprezinta nu numai baza succesului exceptional de care se bucura serviciul clienti, ci si baza responsabilitatii pe care o avem fata de comunitatea Emiratelor Arabe Unite. Prin faptul ca stabilim un punct de reper in propria noastra companie, ii putem incuraja si pe colegii nostri sa aspire la standarde similare,” a adaugat ElSheikh.

Ambele certificatiri fac obiectul unor audituri anuale realizate de organismele de certificare care le-au acordat initial, pentru a garanta conformitatea continua cu cerintele standardelor.

O companie care obtine certificarea ISO 14001 le ofera asigurari angajatilor, clientilor si partenerilor sai, ca si marelui public si agentiilor de reglementare, despre faptul ca adopta o abordare sistematica a responsabilitatii sociale.

Programul ISO 14001 le permite organizatiilor sa isi masoare impactul propriilor activitati asupra mediului, sa isi stabileasca obiective referitoare la mediu si sa isi implementeze procese de evaluare si de raportare pentru a putea garanta ca performanta lor ecologica este imbunatatita in mod continuu.

Certificarea OHSAS 18001 demonstreaza angajamentul unei companii fata de cele mai ridicate standarde ale sanatatii si securitatii la locul de munca cu ajutorul aplicarii unor procese de management al riscului, a unor masuri de control operational si de raspuns la situatiile de urgenta si cu ajutorul respectarii legilor si reglementarilor si al programelor de formare si sensibilizare a angajatilor.

OHSAS 18001 pune un mare accent pe starea generala de sanatate si completeaza astfel standardul ISO 14001 prin recunoasterea faptului ca un impact redus asupra mediului se afla in stransa legatura cu o atmosfera de lucru sanatoasa. (ameinfo.com)

› Du s-a recertificat ISO 14001 si OHSAS 18001