Home > Stiri EXTERNE > Retea de cadre didactice se certifica ISO 27001

TSL Education Ltd primeste certificarea de securitate a informatiilor ISO 27001

Mai multa securitate oferita celor doua milioane de utilizatori online ai retelei TSL Education datorita certificarii ISO/IEC 27001:2005

Londra, 28 septembrie 2012. Cea mai mare retea de cadre didactice din lume, TSL Education Ltd., a anuntat astazi ca a fost certificata conform standardului international ISO/IEC 27001:2005 pentru sistemul de management al securitatii informatiei (SMSI) de catre organismul de certificare acreditat Certification Europe. ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) este cel mai mare dezvoltator si editor de standarde internationale din lume, iar ISO 27001 este un standard independent de securitate, recunoscut mondial si acceptat international, care gestioneaza potentialele riscuri legate de securitatea informatiilor dintr-o organizatie.

Certificarea ISO 27001 a devenit un instrument esential in combaterea atacurilor actuale asupra institutiilor de invatamant. In ultimele luni s-au inregistrat sute de brese de securitate in organizatiile de invatamant, remarcandu-se indeosebi cele care au vizat universitatile Cambridge, Stanford si Harvard. In timp ce acestea apar la stiri din cauza reputatiei de care se bucura respectivele institutii, exista si multe altele care nu sunt raportate ori care trec nedetectate din varii motive.

“Protectia datelor si securitatea informatiilor sunt de o importanta primordiala pentru TSL Education, iar ISO 27001 ofera un model pe care organizatiile il pot aplica pentru a-si asigura protectia datelor la cel mai inalt nivel. TSL Education s-a ridicat intr-o pozitie superioara marii majoritati a organizatiilor din domeniul invatamantului, garantand ca urmeaza cele mai noi practici ale sistemelor de management al securitatii informatiei. ISO 27001 si Certification Europe, care va verifica in mod constant standardele interne, ii ofera TSL Education o dovada clara ca se afla in primele randuri ale securitatii informatiei in domeniul sau de activitate,” a comentat Charlie Melia, director ISO la Certification Europe.

“Prin adoptarea standardului de securitate a informatiilor, TSL si-a scos in evidenta angajamentul de a proteja informatiile online ale clientilor, deschizand astfel calea de protectie a datelor in educatia online. Certification Europe crede ca toti furnizorii de servicii din invatamant care partajeaza date ar trebui sa profite de securitatea pe care o ofera ISO 27001,” a adaugat Melia.

Standardul de management al securitatii ISO 27001 pune la dispozitie un cadru pentru elaborarea, implementarea, administrarea, monitorizarea, analizarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al securitatii informatiei bine documentat in cadrul unei organizatii. Fiind acceptat la nivel mondial si adoptat in peste 150 tari, standardul ISO 27001 a fost conceput pentru a asigura cele mai inalte specificatii de securitate in protejarea informatiilor si pentru a indeplini cerintele de reglementare aplicabile.

TSL Education Ltd. are in momentul de fata peste doua milioane de membri din 197 tari din intreaga lume, un aspect care consacra organizatia drept cea mai mare retea online de cadre didactice din lume. In plus, ea cuprinde o comunitate digitala a tuturor profesiilor care inregistreaza una dintre cele mai rapide cresteri pe plan international. TSL incearca in mod constant sa le ofere servicii de cea mai buna calitate tuturor utilizatorilor sai. Acordarea certificarii ISO 27001 constituie o verificare importanta si independenta a masurilor de control al securititatii si a proceselor de gestionare a datelor aplicate de catre companie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.tsleducation.com.

› Retea de cadre didactice se certifica ISO 27001