Home > Stiri EXTERNE > Safetyshop a implementat ISO 14001 pentru mediu

Safetyshop este rasplatit pentru imbunatatirea sa continua cu standardul pentru mediu ISO 14001

7 iulie 2011. Unul dintre cei mai mari producatori de echipament pentru sanatate si siguranta din Marea Britanie a fost recunoscut oficial pentru angajamentul sau fata de practicile de protejare a mediului.

Safetyshop, cu sediul in Cheshire, a primit acreditarea ISO 14001 – 2004 in urma implementarii unui sistem de management al mediul conceput pentru a imbunatati orientarea ecologista a companiei. Safetyshop este implicat in fabricarea unei game de aproximativ 18000 de produse destinate sigurantei, de la indicatoare de siguranta pana la echipament de protectie la locul de munca. Dupa o examinare atenta a fiecarui proces in parte, firma a ajuns sa gaseasca diverse cai de a folosi mai putine resurse, de a deveni mai eficienta si de a proteja mediul inconjurator.

Recunoscut la nivel international, standardul ISO 14001 – 2004 este o dovada a demersurilor ecologice intreprinse de Safetyshop. Compania a facut pasi in directia eficientizarii folosirii energiei, apei, ambalajelor si hartiei, acordand o atentie deosebita gestionarii deseurilor si controlarii substantelor periculoase.

Pe langa folosirea unui sistem de gestionare a energiei care a redus consumul de gaz cu treizeci de procente, Safetyshop si-a crescut si rata de reciclare cu 75%. De la schimbarea tipului de cerneala folosit in procesul de fabricare de indicatoare, pana la inlocuirea becurilor vechi din depozitul de materiale cu unele noi, eficiente energetic, Safetyshop si-a demonstrat seriozitatea demersurilor ecologice in toate zonele afacerii.

John Suthons, manager la Safetyshop, a declarat: “Prin elaborarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea sistemului nostru de management al mediului, Safetyshop a dovedit nu numai ca este responsabil in privinta reducerii la minim a impactului sau asupra mediului, ci si ca este pregatit activ sa caute cai de a actiona ca atare.”

“Procesele pe care le-am pus la punct au fost testate riguros, acesta fiind motivul pentru care suntem extrem de mandri ca am obtinut acum aceasta acreditare ISO 14001 – 2004. Am depus eforturi considerabile si ne-am dedicat cauzei pentru a ajunge in acest punct; toti clientii nostri pot fi acum siguri ca aceasta recunoastere ne va impulsiona sa gasim cai si mai eficiente, transformand Safetyshop intr-un reper al protejarii mediului inconjurator,” a adaugat Suthons.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei, http://www.safetyshop.com/.

› Safetyshop a implementat ISO 14001 pentru mediu