Home > Stiri EXTERNE > Serviciile administrate Version 1, certificate ISO 20000

Serviciile administrate oferite de Version 1 devin certificate ISO 20000-1:2011 (managementul serviciilor IT)

Irlanda, 18 august 2011. Version 1, compania de consultanta IT si servicii administrate, a fost certificata conform standardului international de management al serviciilor IT ISO/IEC 20000-1:2011. Certificarea ISO 20000 acopera toata oferta de servicii administrate ale companiei.

Standardul promoveaza o abordare orientata spre integrarea proceselor in furnizarea de servicii IT si permite organizatiilor sa isi demonstreze excelenta in cele mai bune practici de management IT. Michael Brophy, presedintele consiliului de administratie al organismului de certificare Certification Europe, a spus ca, pana in prezent, Version 1 este singura organizatie din tara care sa fi castigat certificarea ISO 20001:2011.

Brendan McGettrick, directorul serviciului comercial al Version 1, a declarat pentru Siliconrepublic.com ca afacerea serviciilor administrate oferite de companie a crescut in mod impresionant in timpul crizei din prezent, ceea ce a transformat investirea in ISO 20000 in urmatorul pas logic dupa initiativa ITIL intreprinsa in urma cu sase ani.

“In timp ce scaderea costurilor ramane impulsul principal al externalizarii atat in sectorul privat, cat si in cel public, ofertele recente la licitatii ne spun ca clientii acorda o consideratie aproape egala si abordarii vanzatorului fata de calitate si de managementul proceselor in furnizarea serviciilor IT,” a spus el. “Acest aspect a fost evident in mod special in castigarea recenta a unui sector comercial in care clientul si-a mutat serviciile administrate de la un furnizor extrateritorial la Version 1,” a adaugat McGettrick.

Sefa serviciilor administrate la Version 1, Catherine Hughes, a spus ca obtinerea certificarii ISO/IEC 20000-1:2011 este un element important de diferentiere, care ofera clientilor o evaluare independenta a calitatii si a continuitatii serviciilor administrate de companie. Ea a adaugat ca aceasta va ajuta la atragerea si la pastrarea clientilor, antrenand o productivitate crescuta, ca si reducerea costurilor clientilor.

“Aceasta certificare reprezinta recunoasterea din domeniul nostru de activitate a maturitatii serviciilor administrate pe care le oferim. ISO/IEC 20000-1:2011 cere dovezi solide in sprijinul afirmatiei ca serviciile administrate de noi sunt in conformitate cu fiecare particica a standardului si ca ne dedicam imbunatatirii continue a serviciilor pe care le oferim clientilor nostri,” a mai precizat Hughes.

Version 1 ofera servicii administrate in Irlanda inca din anul 2000, avand 140 de clienti care conteaza pe echipa de peste 100 de experti IT. Compania s-a extins recent, avand in prezent 280 de angajati in birourile din Dublin, Belfast si Cork. Version 1 a fost numita de curand ‘Compania Anului’ la gala premiilor de excelenta in IT&C si a fost recunoscuta ca partenerul Microsoft al tarii in anul 2011. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei la adresa www.version1.com.

› Serviciile administrate Version 1, certificate ISO 20000