Home > Stiri EXTERNE > Skywalk obtine certificarea ISO 9001:2008

Noua certificare ISO 9001 atesta orientarea companiei catre calitate si gandirea sa antreprenoriala avansata

Grassau, Germania. 23 octombrie 2012. Centrul independent de certificare SGS a confirmat faptul ca Skywalk, un mare producator de parapante, zmeie de tractiune si corturi pentru evenimente, a indeplinit cerintele standardului ISO 9001 privind sistemul de management al calitatii.

„Cea mai mare prioritate a noastra, la Skywalk, este sa pastram satisfactia clientilor si un nivel constant de incredere in produsele noastre“, a declarat Manfred Kistler, directorul departamentului de dezvoltare de produse din cadrul Skywalk.

„Parapantele si zmeiele de tractiune sunt produse care ne impun cele mai inalte standarde posibile ale calitatii. Calitatea ramane o prioritate si in ceea ce priveste sistemul nostru de corturi X-GLOO: corturile noastre pentru evenimente pot fi folosite in interior si in exterior, prin urmare trebuie sa poata infrunta cele mai variate conditii meteo imaginabile! Din acest motiv, asigurarea calitatii defineste o parte cruciala a principiilor noastre si este o parte integranta a tuturor proceselor noastre de afaceri,“ a adaugat Kistler.

Pentru a-si comunica politica privind calitatea si celor din afara companiei, consiliul executiv Skywalk s-a hotarat in 2011 sa adopte progresiv un sistem de management al calitatii. Certificarea ISO 9001 pentru toate cele trei sectoare de afaceri a fost initiata din propria dorinta a companiei si reprezinta expresia importantei deosebite pe care aceasta o acorda calitatii. Cresterea companiei de la 28 angajati in 2008 la peste 40 in 2012 si cresterea rapida a vanzarilor au dus in mod inevitabil la restructurarea proceselor si procedurilor de management existente.

„Un sistem de management al calitatii cuprinzator si de succes a fost consecinta logica a acestei noi reorganizari“, a spus si Thomas Allertseder, director financiar la Skywalk.

Gratie unei structuri organizatorice extrem de functionale, cerintele standardului au fost implementate rapid in ceea ce priveste sistemul de management, dar si orientarea catre clienti si catre procese, iar auditul de certificare a fost finalizat cu succes, Skywalk dovedind ca specificatiile si parametrii impusi sunt stipulati in mod clar, conformitatea lor urmand sa fie examinata la intervaluri regulate. De asemenea, procesul curent de evaluare a sistemului de management s-a dovedit a fi unul corespunzator pentru garantarea imbunatatirii continue a proceselor.

Atmosfera deschisa si constructiva din cadrul companiei a fost remarcata in timpul procesului de audit ISO. O echipa tanara si dinamica lucreaza pentru a garanta succesul viitor al companiei: atleti si ingineri proiectanti din sectorul aviatic dezvolta produse noi si inovatoare cu ajutorul materialelor fabricate pe plan intern. Avand un sistem de management al calitatii certificat in conformitate cu standardul ISO 9001:2008, Skywalk ii poate demonstra publicului ca orientarea catre calitate determina practicile si modul sau de gandire si ca managementul calitatii este forta motrice a dezvoltarii interne si a imbunatatirii proceselor de functionare, in special a celor referitoare la satisfactia clientilor.

In acest sens a fost prevazuta si analiza anuala a obiectivelor companiei si a procesului de documentare. Urmatorul proces de audit extern urmeaza sa aiba loc in anul 2015.

Skywalk GmbH & Co. KG, o companie alcatuita din trei divizii: Skywalk, FLYSURFER si X-GLOO, a fost infiintata in 2001, iar in prezent stabileste tendintele in dezvoltarea parapantelor si a zmeielor de tractiune si in constructia de corturi. Pentru mai multe informatii, vizitati www.skywalk.org.

› Skywalk obtine certificarea ISO 9001:2008