Hotelul de lux Sofitel din Manila a primit certificarea HACCP pentru siguranta alimentara
Pasay City, Filipine. 17 mai 2012. Sofitel Filipine Plaza Manila, singurul hotel frantuzesc de lux din Manila, a primit in mod oficial certificarea HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control), care consolideaza sistemul de management al sigurantei alimentare implementat de hotel.
HACCP reprezinta un sistem de control al proceselor si a fost conceput pentru a identifica si a preveni riscurile microbiene si alte riscuri din lantul alimentar. Acest sistem ia masuri pentru a preveni problemele inainte ca acestea sa apara si corecteaza abaterile de indata ce ele sunt detectate. HACCP este recunoscut pe scara larga de autoritatile stiintifice si de organizatiile internationale drept cea mai eficienta abordare a sigurantei in productia alimentara.
“Sofitel a fost dintotdeauna renumit pentru calitatea alimentelor si a bauturilor sale. Cu ocazia primirii certificarii HACCP, sunt mandru sa spun ca oaspetii nostri pot conta acum pe un nivel si mai inalt al sigurantei alimentelor, ceea ce este inca un beneficiu esential pentru a lua masa la noi,” a spus directorul general Goran Aleks. El a continuat: “La Sofitel, ne dedicam producerii de alimente si bauturi sigure si in conditii de igiena pentru oaspetii nostri si pentru angajatii nostri. Realizam acest lucru prin asigurarea celor mai inalte standarde si practici pentru a controla, a reduce si a elimina potentialele riscuri care planeaza asupra alimentelor, prin efectuarea unor verificari continue asupra calitatii pentru a garanta imbunatatirea sistemelor noastre de siguranta a alimentelor, prin pastrarea unor canale permanente de comunicare cu partile interesate in privinta sigurantei alimentare si prin respectarea cerintelor relevante din domeniul legilor si reglementarilor in vigoare.”
Sistemul de siguranta alimentara al Sofitel bazat pe HACCP acopera activitati de la punctul de primire al marfii, la depozitare, preparare, gatire, racire rapida, incalzire, expunere, pana la punctul cand preparatele culinare sunt servite clientilor. Acest sistem se refera la siguranta alimentara in toate locurile si ocaziile unde exista alimente – restaurantul hotelului, barul, evenimentele organizate, livrarea de preparate, masa in camera etc.
HACCP este un sistem dezvoltat de Pillsbury Co. pentru NASA (Administratia nationala pentru problemele aeronauticii si cercetarea spatiului cosmic) la sfarsitul anilor ’60, pentru a asigura siguranta alimentelor din misiunile in spatiu.
Reprezentatii hotelului considera ca certificarea HACCP acordata Sofitel Manila este cea mai buna asigurare pentru oaspeti ca vor primi intotdeauna servicii exceptionale.
Sofitel este singurul hotel – marca frantuzeasca de lux cu o prezenta pe cele 5 continente, la 130 de adrese, in peste 50 de tari. Hotelurile Sofitel se adapteaza clientilor tot mai exigenti, care asteapta si apreciaza excelenta, calitatea si estetica. Fie ca sunt situate in inima unor metropole cum sunt Londra, Paris, New York sau Beijing, sau adapostite in peisaje cum sunt cele din Maroc, Egipt, Insulele Fiji sau Thailanda, toate hotelurile Sofitel ofera o experienta autentica a spiritului francez.
Hotelul Sofitel Filipine Plaza Manila este un hotel unic de 5 stele, situat in capitala tarii, care include 609 camere si apartamente cu o vedere spectaculoasa asupra golfului. Pentru mai multe informatii, vizitati www.sofitelmanila.com.