Home > Stiri EXTERNE > Standarde pentru siguranța în călătorii și turism

In luna vacantelor, vorbim despre Standarde pentru siguranța în călătorii și turism

Siguranta și securitatea sunt vitale pentru a vă putea bucura in liniste de orice aventură din vacanță sau de orice călătorie. Deci, este liniștitor să știi că mii de standarde ISO funcționează pentru a te împiedica să devii o cifra dintr-o statistică.
Aceasta poate insemna totul, de la asigurarea trenurilor, a avioanelor și a automobilelor până la furnizarea cerințelor minime de siguranță pentru mâncarea pe care o mâncați și aventurile pe care le incepeti.
Unul dintre punctele culminante ale călătoriilor și turismului este mâncarea din bucătăriei locale, dar acest lucru nu este lipsit de pericole. În timp ce s-ar putea să evitați să mâncați fugu, un pește care poate provoca paralizie progresivă și vă poate ucide în câteva ore, este posibil să nu fiți conștienți de germenii ascunși care pândesc pe farfurie din cauza practicilor de igienă proaste. Aproximativ 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc de la consumul de alimente contaminate în fiecare an.
Aici intervine ISO 22000, Managementul siguranței alimentare – Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar. Acest standard asigură că organizațiile furnizează produse care sunt sigure pentru a le mânca așa cum este prevăzut și respectă reglementările privind siguranța alimentelor.

Căutați câteva emoții mai tari și adrenalina în următoarea dvs. călătorie? Turismul de aventură este în plină expansiune, la fel și regulile de siguranță care merg cu acesta.
ISO 21101, Turism de aventură – Sisteme de management al siguranței – Cerințe, oferă furnizorilor de activități de turism de aventură un mod de a pune în aplicare un sistem de management al siguranței, asigurând participanților o experiență excelentă și ca acestia o sa supraviețuiască pentru a putea spune povestea lor.
Standardul permite operatorului de turism de aventură să-și îmbunătățească performanța în materie de siguranță, să îndeplinească așteptările pentru siguranța participanților și a personalului și să sprijine respectarea cerințelor legale aplicabile.

Tobogganing-ul este distractiv, prietenos cu familia și o modalitate excelentă de a-ți emoționa vara. Unul dintre cele mai lungi, din Elveția, are 15 km și doar pentru a ajunge la drum faceți o plimbare cu telecabina de 25 de minute și o urcare de două ore. Plimbări mai scurte se găsesc în întreaga lume, inclusiv o coborâre de trei minute pe Marele Zid al Chinei. Oriunde ai merge pe jos, siguranța este primordială.
ISO 19202, curse de tobogan – Partea 1: Cerințe de securitate și metode de încercare, și partea 2: Cerințe de securitate pentru funcționare, asigură cerințe de siguranță pentru proiectarea, construirea și funcționarea toboganelor, acoperind totul, de la planificarea pistelor până la semnalizare, reparație și întreținere.

In cazul sporturilor nautice sau excursiilor cu vaporașul, este important să aveți jachete de salvare de calitate, care să vă păstreze pe linia de plutire și să funcționeze așa cum este prevăzut.
Seria de standarde ISO 12402, dispozitive personale de flotare – servește ca un ghid convenit internațional pentru producători, cumpărători și utilizatori de dispozitive de flotare pentru a se asigura că echipamentul funcționează eficient. Prezintă cerințele de siguranță și metodele de testare a vestei de salvare, auxiliare de flotabilitate și accesorii pentru a proteja un utilizator împotriva înecului.

Aproximativ 30 de milioane de turiști au plecat si trebuie să plece într-o vacanță de croazieră în acest an, iar industria este în creștere, cu mai multe nave, destinații și teme în fiecare an. Siguranța acestor nave este rareori pusă în discuție, iar căderea peste bord este rară, totuși s-a întâmplat acest lucru cu 18 pasageri nefericiți în anul 2018 .
ISO / PAS 21195, Navele și tehnologia marină – Sisteme de detectare a persoanelor în timp ce trec peste bordul navei , oferă specificații tehnice convenite la nivel internațional pentru sistemele concepute pentru a detecta o persoană care a cazut de pe o navă de pasageri, astfel încât acestea poate fi localizata rapid și readusa la bord. (dupa un comunicat ISO)

› Standarde pentru siguranța în călătorii și turism