Home > Stiri EXTERNE > Subex (servicii de comunicatii) se certifica ISO 27001

Pentru certificarea ISO/IEC 27001, Subex a fost auditat si recomandat pentru acreditare de Intertek

11 octombrie 2011. Subex Limited, un lider mondial in furnizarea de sisteme de suport pentru afaceri dedicate furnizorilor de servicii de comunicatii, a anuntat astazi ca a primit acreditarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) pentru sistemul sau de management al securitatii informatiei (SMSI), ISO 27001, in sprijinul colaborarii sale cu renumitul grup BT.

Cei mai importanti furnizori de servicii de comunicatii din lume au inceput sa ceara acreditarea ISO 27001 din partea tuturor furnizorilor lor principali de software si de servicii, dupa cum demonstreaza si aceasta acreditare obtinuta de Subex.

ISO 27001 face parte din familia standardelor pentru sistemele de management al securitatii informatiei, specificand in mod oficial cerintele necesare unui sistem de management care sa controleze intr-o maniera explicita securitatea datelor si informatiilor. Organizatiile care afirma ca au adoptat ISO/EC 27001 pot fi auditate oficial si certificate ca fiind in conformitate cu acest standard. In vederea obtinerii certificarii ISO/IEC 27001, Subex a fost auditat si recomandat pentru acreditare de Intertek. BT Security a efectuat, la randul sau, propriul audit, clasand compania Subex pe cea mai inalta pozitie a securitatii informatiei.

Deoarece furnizorii de servicii de comunicatii isi ridica constant nivelurile serviciilor de management si cloud, un sistem de management al securitatii informatiei care sa poata fi auditat devine un element tot mai important. Toti furnizorii de servicii de comunicatii au datoria de a avea grija de datele clientilor lor si de a cauta mereu cai de a-si imbunatati nivelul de securitate. ISO 27001 esste un standard extrem de riguros, iar furnizorii de servicii de comunicatii, cum este Subex, trebuie sa treaca de testari cuprinzatoare inainte de a putea fi certificati ISO de unul dintre registrele acreditate.

“BT este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de comunicatii din lume, iar compania impune constant puncte de referinta in privinta calitatii,” a declarat Paul Skillen, presedintele Subex.

“Asteptam acelasi nivel al securitatii informatiei si de la alti clienti ai nostri; Subex a demonstrat ca poate indeplini cele mai inalte cerinte prin recentul proces de audit privind standardul ISO 27001,” a concluzionat Paul Skillen.

Pentru mai multe informatii despre Subex Limited si despre grupul BT, vizitati www.subexworld.com si www.bt.com.

› Subex (servicii de comunicatii) se certifica ISO 27001