Home > Stiri EXTERNE > Subventii canadiene pentru Implementare ISO 50001

Guvernul canadian ofera subventii pentru implementarea standardului de management al energiei ISO 50001

22 mai 2012. Eforturile de a consolida si de a extinde angajamentul Canadei fata de eficienta energetica au dus la o noua masura a guvernului canadian, aceea de a oferi subventii pentru acordarea de asistenta financiara organizatiilor industriale care doresc sa adopte sistemele si procesele de imbunatatire continua a performantei energetice in conformitate cu standardul international lansat de ISO anul trecut, si anume ISO 50001:2011.

Acest fond de subventii pentru afaceri are ca scop reducerea costurilor asociate consumului de energie, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si/sau a altor aspecte care au legatura cu impactul asupra mediului, prin incurajarea organizatiilor de a-si implementa standardul sistemelor de management al energiei CAN/CSA-ISO 50001. Bugetul alocat acopera doua tipuri de studii energetice: integrarea proceselor si dinamica computerizata a fluidelor.

Subventiile sunt administrate de Natural Resources Canada (NRCan). Programul, denumit ecoENERGY Efficiency for Industry Program, ofera un stimulent financiar de pana la 50% din costurile eligibile si un maxim de 25000 $ pentru implementare ISO 50001 pentru managementul energiei.

Programul vizeaza sa ajute unitatile industriale sa isi atinga obiectivele referitoare la impactul asupra mediului. Pentru a fi eligibile, acestea trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care: sprijinul conducerii superioare fata de implementarea proiectului, detinerea abilitatii de a monitoriza si de a raporta rezultate proiectului intr-o anumita perioada de timp, elaborarea unui plan de imbunatatire a performatei energetice.

Organizatiile trebuie sa astepte aprobarea propunerilor lor inainte de a demara implementarea standardului ISO 50001, in caz contrar ele nemaiputand beneficia de subventii. Mai multe informatii la adresa: http://oee.nrcan.gc.ca/industrial/financial-assistance/8280.

› Subventii canadiene pentru Implementare ISO 50001