Home > Stiri EXTERNE > TCS obtine prestigioasa certificare ISO 27001

Annapolis, Maryland. 27 iulie 2011. TeleCommunication Systems, Inc. (TCS), lider mondial in tehnologia comunicatiilor mobile de inalta fiabilitate, a anuntat astazi primirea certificarii ISO 27001 pentru intreaga companie, standardul international acceptat pentru sistemele de management al securitatii informatiei. TCS este una din cele aproximativ 300 de companii nord-americane care au castigat aceasta certificare pana in prezent.

Pentru a atinge standardul ISO 27001, o companie trebuie sa atate ca are o abordare sistematica si continua fata de gestionarea informatiilor confidentiale ale companiei si ale clientilor. TCS si-a implementat standardul ISO (n.r. implementare ISO 27001) pentru a asigura folosirea unor procese de lucru care garanteaza protejarea bunurilor si propietatii intelectuale, indeplinesc obligatiile contractuale de securitate si stabilesc un cadru robust pentru evaluarea si tratarea riscurilor.

Certificarea ISO 27001 este un indicator cheie al programului TCS de protectie a datelor esentiale ale clientilor impotriva unei game largi de amenintari si vulnerabilitati cibernetice care pot duce la pierderi de date.

Ea ofera o verificare de terta parte a faptului ca sistemul de management al securitatii informatiei implementat de companie este in conformitate cu un standard care ajuta la protejarea integritatii bunurilor informatice ale clientilor. Certificarea ISO 27001 mai ofera TCS, clientilor si partenerilor sai, ca si partilor interesate, o incredere sporita in aderarea TCS la cele mai bune practici de securitate a informatiei din industrie.

“Aceasta certificare ISO 27001 este o reflectare a angajamentului luat de TCS fata de calitatea sistemului sau de management al securitatii informatiei,” a spus Drew Morin, vicepresedinte senior la TCS.
“Indeplinirea cu succes a rigurosului proces de certificare demonstreaza efortul TCS fata de protejarea informatiilor si datelor incredintate de clientii nostri.”

Respectata in tarile din intreaga lume, Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) dezvolta si publica standarde care stabilesc cele mai bune practici pentru o varietate de domenii. Standardul ISO 27001 ofera cele mai noi cerinte pentru un sistem de management al securitatii informatiei, ajutand companiile sa identifice proactiv, sa gestioneze si sa reduca gama de amenintari la care sunt supuse informatiile.

National Quality Assurance, SUA, a decernat certificarea dupa ce s-a asigurat ca TSC ofera un cadru pentru abordarea proceselor potrivit alocarii corespunzatoare a resurselor, analizarii proceselor si imbunatatirii sistemelor sale de management, ceea ce duce in cele din urma la imbunatatirea companiei ca intreg.

“Certificarea TCS a fost una dintre cele mai ample si holistice implementari din Statele Unite la care am asistat vreodata,” a spus Timothy Woodcome, director de evaluare a conformitatii la NQA, SUA, unul dintre cele mai mari si mai respectate registre ISO din lume. “Multe organizatii urmaresc obtinerea certificarii ISO 27001 pentru un domeniu initial restrans de implementare, dar foarte rar acest lucru se intampla pentru o intreaga corporatie.”

Pentru a-si mentine certificarea, care este valabila trei ani, TSC isi mentine un program de audit intern regulat, iar auditorii de terta parte efectueaza audituri de supraveghere anuala in toate locatiile majore TSC. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.telecomsys.com.

› TCS obtine prestigioasa certificare ISO 27001