Home > Stiri EXTERNE > thebigword obtine certificarea ISO 14001

Leeds, Anglia. 13 octombrie 2011. Compania de traduceri si interpretariat aflata in topul primelor 20 de companii din lume din acest domeniu, thebigword (www.thebigword.com), a obtinut certificarea ISO 14001 care se acorda companiilor care s-au angajat sa isi reduca in mod continuu impactul asupra mediului.

thebigword si-a implementat o multime de tehnici pentru a se asigura ca se afla pe drumul cel bun in reducerea impactului sau asupra mediuluit. Howard Coney, responsabilul cu implementarea sistemelor de management si cu conformitatea din cadrul thebigword, a declarat: “Ierarhia noastra de conservare a energiei incurajeaza toti angajatii sa caute cai de a elimina, reduce si folosi energia in mod mai eficient, indreptandu-se spre operatiunile care consuma cea mai putina energie.”

Aceasta include incurajarea disparitiei hartiei din birouri, prin schimbari ca facturarea electronica, standardizarea imprimarii fata-verso si sprijinirea transportului ecologic prin metode ca schema de impartire a unei masini, prin care spatiile de parcare sunt atribuite in mod prioritar celor care impart aceeasi masina. Exista, de asemenea, si o schema pentru achizitionarea bicicletelor, denumita Ride2Work, care ofera angajatilor posibilitatea de a achizitiona o bicicleta si de a beneficia de economii in privinta taxelor si TVA-ului, ca si o schema de transport cu cost redus prin carduri la metrou, in colaborare cu West Yorkshire Travel Plan Network.

Howard Coney a mai spus: “Deoarece ne imbunatatim monitorizarea cantitatii de deseuri produse si de materiale si energie consumata, vom fi mai capabili sa descoperim strategii de reducere si sa stabilim eficacitatea diverselor initiative.”

El a adaugat: “Implementarea sistemului de management al mediului ne-a permis sa intelegem exact care este impactul nostru asupra mediului si sa elaboram un program de monitorizare, fixandu-ne obiective si teluri privind reducerea acestui impact an de an. Aceasta reprezinta o evolutie in practicile noastre de afaceri.”

A fi o corporatie prietenoasa cu mediul este un aspect esential in aceasta societate din ce in ce mai constienta pe plan global, iar thebigword a facut pasi mari in directia asigurarii ca birourile sale britanice sunt recunoscute ca fruntase in ceea ce priveste practicile sustenabile de afaceri.

Obtinerea certificarii ISO 14001 este o mare realizare pentru thebigword in eforturile companiei de a deveni o afacere sustenabila. Howard Coney este mandru de aceasta certificare si concluzioneaza: “Faptul ca am obtinut certificarea ISO 14001 imi da un imens sentiment de mandrie, deoarece arata ca toata munca pe care am depus-o pentru a transforma stipulatiile standardului (care, initial, par foarte logice si glaciale) intr-un sistem real si foarte practic ne-a facut sa ne indreptam spre o veritabila imbunatatire ambientala. Certificarea ISO14001 este o demonstratie clara a directiei in care se indreapta thebigword.”

› thebigword obtine certificarea ISO 14001