Home > Stiri EXTERNE > TMK castiga certificarea ISO 13679

TMK obtine certificarea ISO 13679 CAL IV pentru industila de petrol si gaze naturale

12 iulie 2011. Divizia americana TMK IPSCO, parte a TMK, a trecut cu succes testele de calificare a conexiunilor premium filetate ULTRA QX in conformitate cu cerintele standardului ISO 13679 CAL IV.

Dl Alexander Shiryaev, directorul general TMK, a declarat: “Certificarea ULTRA-QX in conformitate cu standardul ISO 13679 CAL IV s-a efectuat gratie platformei de dezvoltare si de testare a conexiunilor premium TMK.

Prima companie certificata in conformitate cu ISO 13679 CAL IV provine din Rusia. Aceste proiecte de succes demonstreaza dezvoltarea dinamica a diviziei TMK Premium. Compania si-a fixat telul de a deveni lider pe segmentul premium pe piata globala a conductelor din otel.

In prezent, TMK are o bune capacitate de fabricare a produselor tubulare premium in fabricile din Rusia, in intreprinderile din SUA – TMK IPSCO si in fabrica din Kazakhstan TMK-Kaztrubprom.

Ne extindem, de asemenea, reteaua internationala de licente, pentru a fi mai aproape de consumatori, iar extinderea liniei de produse premium certificate deschide pentru TMK perspective optimiste in acest segment al inaltelor tehnologii destinate conductelor din otel.”

Standardul ISO 13679:2002 stabileste procedurile minime de testare si de verificare a designului si criteriile de acceptare pentru conexiunile de tubaj din industriile uleiului si gazelor naturale. Aceste teste fizice fac parte din procesul de verificare de design si furnizeaza probe obiective privind conformarea conexiunii la testele producatorului referitoare la sarcina de proba si sarcina limita.

ISO 13679 : 2002 nu ofera baze statistice pentru analiza riscului, ci specifica testele care trebuie efectuate pentru a determina diversi parametri.
Vizitati site-ul grupului TMK pentru mai multe informatii: http://www.tmk-group.com.

› TMK castiga certificarea ISO 13679