Home > Stiri EXTERNE > Tripla certificare ISO a Palatului Festivalelor Cannes

Festivalul de la Cannes urca prima treapta pe calea dezvoltarii durabile

13 mai 2011. In fiecare an, cel putin 40000 de profesionisti si 4500 de ziaristi se grabesc sa ajunga la Cannes, locul unde 80 de lungi-metraje intra in competitie. In ajunul deschiderii celei de-a 64-a editii a festivalului international de film de la Cannes, iata care era bilantul angajamentelor luate fata de mediu de catre organizatori si pistele de evolutie posibile.

Angajamentul a inceput chiar cu celebrul covor rosu, dat fiind faptul ca anul acesta el a fost fabricat din materiale reciclate. Apoi el a continuat cu diverse masuri ca, de exemplu:

– O tripla certificare ISO a Palatului Festivalelor: ISO 9001 pentru managementul calitatii, ISO 14001 pentru managementul mediului si OHSAS 18001 pentru prevenirea riscurilor profesionale;
– Reciclarea deseurilor, cu obiectivul de a le recicla in intregime;
– Economisirea hartiei prin sistemul de acreditare online, renunant la suportul de hartie;
– Utilizarea produselor de curatenie ecologice si
– Cumpararea prioritara a produselor locale.

Orasule Cannes a primit in 2007 recunoasterea eforturilor sale legate de mediu si standardul ISO 14001, prin decernarea statuetei de aur Marianne (figura alegorica a Republicii Franceze) pentru actiunile desfasurate cu scopul de a reduce consumul de energie din cladirile municipalitatii. (sursa: www.qualiteonline.com)

› Tripla certificare ISO a Palatului Festivalelor Cannes