Home > Stiri EXTERNE > Umicore obtine certificarea SA 8000

Umicore castiga certificarea SA 8000 pentru responsabilitatea sociala

Standardul international atesta conformitatea procedurilor dintr-o organizatie cu conventiile Organizatiei Internationale a Muncii si ale Organizatiei Natiunilor Unite

Fabrica braziliana Umicore, lider national in fabricarea de catalizatoare pentru autovehicule, a castigat certificarea SA 8000, cea mai importanta recunoastere internationala a responsabilitatii sociale. Standardul atesta indeplinirea principalelor cerinte privind conditiile de la locul de munca in conformitate cu conventiile Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) si ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Umicore este prima fabrica de catalizatoare pentru autovehicule din lume care sa fie certificata SA 8000. Aceasta certificare pentru sanatate si securitate la locul de munca a fost obtinuta in urma unui audit ISO efectuat de TÜV Nord Cert, institutie germana care s-a ocupat de evaluarea si de inspectarea organizatiei. Domeniul certificarii acopera toate procedurile interne si externe ale fabricii Umicore. Rezultatul auditului SA 8000 va fi publicat pe site-ul SAI (Social Accountability International) cu ocazia urmatoarei actualizari a acestuia. Ultima listare a fost anuntata in luna martie, perioada in care compania trecea prin procesul de inspectie.

“Certificarea SA 8000 este una dintre cele mai mari realizari din istoria Umicore in Brazilia”, a afirmat Stephan Blumrich, director al unitatii Catalisadores Automotivos la Umicore. Directorul executiv a estimat ca standardul va atrage dupa sine consecinte pozitive, inclusiv pentru afacerile intreprinderii. “Suntem mandri ca folosim practici recunoscute international, ceea ce consolideaza imaginea unei companii care investeste in angajatii sai si ii respecta, conform criteriilor OIM”, a concluzionat Blumrich.

Certificatul sa8000 atesta functionarea corecta a intreprinderii care isi aplica valorile fata de partile interesate – angajati, clienti, furnizori, comunitate, guvern -, garantand astfel sustenabilitatea afacerii.

Umicore este un grup care se ocupa cu tehnologia materialelor, activitatile sale concentrandu-se in patru directii principale de afaceri: catalizatori, materiale energetice, materiale de performata si reciclare.

Fiecare zona de afaceri se imparte in diferite unitati de afaceri destinate pietei, fie ca e vorba de produse esentiale activitatilor cotidiene sau de de produse tehnologice de varf. Umicore isi concentreaza atentia asupra zonelor de aplicare, in care cunostintele companiei despre stiinta materialelor, chimie si metalurgie fac o diferenta. Zona tehnologiilor curate (Clean Technologies – CT) este raspunzatoare pentru aproximativ 50% din veniturile grupului.

Umicore investeste circa 90% din bugetul sau in zona tehnologiilor curate, dezvoltand produse ca materiale pentru bateriile reincarcabile si fotovoltaice, catalizatoare pentru controlul emisiilor, celule de combustibil, recicland, de asemenea, si metale pretioase. Obiectivul de a crea valori sustenabile la Umicore se bazeaza pe ambitia companiei de a dezvolta, produce si recicla materiale in scopul implinirii misiunii sale: Materiale pentru o Viata mai Buna (Materials for a Better Life). Grupul Umicore desfasoara operatiuni industriale pe toate continentele, deservind o baza globala de clienti. In 2009, venitul raportat a fost de 6,9 miliarde de euro, compania avand in prezent 14300 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.umicore.com.br.

› Umicore obtine certificarea SA 8000