Home > Stiri EXTERNE > Unitatea Cemex din Marsilia certificata ISO 14001

Sub semnul dezvoltarii durabile – Unitatea Cemex din portul Marsilia recent certificata ISO 14001 pentru managementul mediului

16 iunie 2011. Unitatea de productie din portul Marsilia a devenit ieri cea de-a 33-a locatie Cemex certificata ISO 14001. Aceasta certificare ISO pentru managementul mediului inconjurator vine sa recompenseze practicile privitoare la protectia mediului pe care echipele Cemex le-au implementat la locul de munca.

Standardul ISO 14001 structureaza si incadreaza organizarea ambientala a Cemex. “Acest instrument este un mod de a oficializa ceea ce s-a realizat in vederea analizarii mai eficiente si a imbunatatirii viitoare”, explica Estelle Masmondet, responsabil cu mediul la Cemex, insarcinata cu implementarea sistemului. ”Organizatia noastra este astfel mai eficace si mai omogena in toate locatiile noastre si in principalele activitati pe care le desfasuram.”

Cemex, lider mondial in betonul gata preparat, investeste de multi ani in dezvoltarea durabila, punand in centrul preocuparilor sale de zi cu zi managementul mediului inconjurator si securitatea salariatilor sai si a partilor interesate, avand ca principiu de baza imbunatatirea continua.

Echipele din unitatea de productie din portul Marsilia au castigat certificarea ISO 14001 pentru practicile ambientale implementate, iar cele din agentia Bouches-du-Rhône pe de o parte si cele apartinand de Cemex Bétons Sud-Est pe de alta parte, au primit un trofeu care le recompenseaza performantele privind securitatea.

Integrat in politica de dezvoltare durabila a intreprinderii, sistemul de management al mediului conform standardului ISO 14001 va fi analizat si evaluat in mod regulat de auditori interni Cemex, ca si de organisme externe, cu scopul de a ramane adaptat cerintelor de reglementare.

sursa: www.francebtp.com si www.cemex.fr

› Unitatea Cemex din Marsilia certificata ISO 14001