Home > Stiri EXTERNE > Unitati de productie, certificate conform ISO 50001

Constellium obtine certificarea ISO 50001 pentru unitatile sale de productie din Germania

Paris, 29 noiembrie 2012. Siturile industriale Constellium din Burg, Crailsheim, Landau si Singen, Germania, si-au incheiat cu succes auditul de certificare a sistemului de management al energiei ISO 50001 realizat de DEKRA si DQS, doua organisme de certificare care se bucura de o reputatie mondiala. Aceasta realizare importanta este reprezentativa pentru angajamentul asumat de companie in privinta dezvoltarii durabile.

ISO 50001, standardul international de management al energiei, le solicita firmelor industriale sa puna mai mult accentul pe cresterea eficientei lor energetice. “Pentru Constellium, managementul energiei merge dincolo de procesele eficiente din punct de vedere industrial si de economiile ulterioare: el ne ajuta si sa ne reducem amprenta ecologica. Cu un sistem de management al energiei pentru toate locatiile noastre din Germania, ne aducem contributia in mod semnificativ la dezvoltarea durabila a companiei noastre,” a spus Walter Bürgi, director de mediu, sanatate si securitate la Constellium.

Promovand o abordare minutioasa in aplicarea strategiei sale de dezvoltare durabila, Constellium s-a alaturat de curand proiectului de divulgare a amprentei de carbon (Carbon Disclosure Project – CDP) prin care isi dezvaluie in mod transparent strategia legata de schimbarea climatica si de impactul asupra mediului. De asemenea, Constellium este unul dintre membrii fondatori ai Aluminium Stewardship Initiative – alaturi de alti producatori de varf din domeniu – care vizeaza sa creeze un standard pentru practicile sociale si ecologice durabile cu ajutorul unui consens intre mai multi participanti la aceasta ramura industriala.

Unitatile Constellium din Burg, Crailsheim si Landau sunt specializate in fabricarea de aliaje moi. Ele furnizeaza pe pietele germane si europene profile de extrudare din aluminiu disponibile in mai multe variante. Fabrica de productie Constellium din Singen este renumita pentru una dintre cele mai mari prese de extrudare din lume.

Constellium, fostul Alcan Engineered Products, este unul dintre liderii mondiali in sectorul aluminiului, dezvoltand solutii si produse din aluminiu inovatoare dedicate unei game largi de domenii si de aplicatii – aerospatiale, auto, energetice, din constructii. Constellium are sediul central la Paris, peste 9000 angajati, si a generat venituri de 3,6 miliarde € in 2011. Pentru mai multe informatii, vizitati www.constellium.com.

› Unitati de productie, certificate conform ISO 50001