Home > Stiri EXTERNE > Unitati ale Schneider Electric, certificate ISO 50001

5 unitati din Grenoble ale Schneider Electric au obtinut certificat ISO 50001 pentru managementul energiei

16 aprilie 2012. Schneider Electric, care propune o intreaga gama de solutii si de servicii pentru imbunatatirea eficacitatii energetice a intreprinderilor, a cladirilor si a unitatilor de productie, a anuntat ca a obtinut certificarea ISO 50001 pentru cele cinci unitati principale ale sale situate in aglomeratia grenobleza.

Noul standard international ISO 50001 – Sisteme de management al energiei: cerinte si ghid de utilizare, publicat in iulie 2011, vizeaza imbunatatirea performantei energetice a oricarei organizatii. ISO 50001 se inspira din standardul european EN 16001, publicat in iulie 2009.

Cele cinci unitati din Grenoble (care au o suprafata totala de peste 110000 m²), in care lucreaza aproape 5000 de colaboratori, sunt destul de diferite intre ele, in special din punct de vedere al anilor cand au fost construite (de la 1920 pana la 2005), al marimii cladirilor (de la 1 la 7 etaje) si al activitatilor: servicii, productie, cercetare si dezvoltare etc. Certificarea lor urmeaza celei obtinute in iulie anul trecut de sediul social al grupului francez, situat in Rueil-Malmaison (departamentul 92), care devenea atunci prima cladire din lume certificata ISO 50001.

Aceasta certificare ISO 50001 a fost validata de auditurile realizate de Asociatia Franceza de Standardizare (Afnor). Solutiile implementate, adaptate atat unitatilor mai noi, cat si celor mai vechi, au permis deja, in mai putin de patru ani, o reducere a consumului de energie de pana la 30 %. Instalatiile sunt completate prin integrarea de statii de incarcare pentru vehiculele electrice ale fiecarei locatii si prin centrale fotovoltaice in anumite cladiri.

In fiecare locatie nou certificata pentru managementul energiei conform standardului ISO 50001 a fost numit cate un responsabil cu energia; misiunea sa consta in special in a asigura viabilitatea performantelor energetice de-a lungul timpului, dar si in a supraveghea performantele produselor si ale echipamentelor achizitionate, dupa cum impune standardul ISO 50001, de exemplu la nivelul fotocopiatoarelor (consumul de energie, consumul de hartie).

De la generarea energiei si pana la utilizarea sa, Schneider Electric ofera solutii tehnologice si integrate pentru optimizarea consumului energetic in domenii ca: energie si infrastructura, industrial, centre de date, cladiri si resedinte. Cu un portfoliu unic in distributia energiei electrice, automatizarile industriale, administrarea si securitatea cladirilor, Schneider Electric este singurul specialist mondial in managementul energiei si unul dintre liderii mondiali in eficienta energetica. Pentru mai multe informatii, vizitati www.schneider-electric.com.

› Unitati ale Schneider Electric, certificate ISO 50001