Home > Stiri EXTERNE > Videoclip ISO – Avantajele standardelor pentru firme

Avantajele standardelor pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM)
prezentate intr-un nou videoclip ISO

ISO a lansat recent un nou videoclip care ilustreaza modalitatile in care standardele pot ajuta intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) sa devina mai competitive pe pietele globale.

De asemenea, ISO a deschis o noua sectiune in propriul web site, subliniind publicatiile care au ca obiectiv sprijinirea IMM-urilor in folosirea avantajelor date de implementarea standardelor internationale.

Videoclipul, disponibil in limbile engleza si franceza, arata ca ponderea IMM-urilor in economie ajunge la circa 90% iar utilizarea standardelor ISO aduc un plus de incredere si credibilitate produselor oferite de acestea.

Secretarul general ISO, dl Rob Steele:

“Standardele ISO ofera beneficii importante IMM-urilor, ajutandu-le sa intre in competitie cu marile companii, permitand deschiderea pietelor pentru export, oferind oportunitati de participare in lantul de aprovizionare-desfacere global si furnizand cele mai bune practici de afaceri precum si cele mai noi norme pentru produsele/servicii ofertate. Aceste lucruri, cumulate, conduc la o credibilitate ridicata pentru IMM-uri si cresc increderea in produsele si serviciile oferite din partea celui mai important partener, consumatorii.”

Recentul videoclip ISO este ultimul dintr-o serie de 60 de videoclipuri ISO, care pot fi vizualizate pe site-ul ISO (www.iso.org), pe YouTube (www.youtube.com/planetiso) si pe iTunes. Site-ul ISO de pe YouTube a atras deja 246000 de vizualizari.

Noua sectiune pentru IMM-uri din cadrul site-ului ISO include fragmente din brosura ISO, 10 lucruri pozitive pentru IMM-uri, in care managerii unor firme mici din 10 tari de pe glob descriu modalitatea in care standardele au contribuit la propriul succes. Brosura, care poate fi descarcata in mod gratuit, include citate din partea managerilor, opt dintre ei fiind proprietari sau directori executivi, provenind din cele mai diverse zone ale globului, precum Canada, Suedia, Italia, Austria, Singapore, Kenya, Regatul Unit, Spania, Brazilia si Noua Zeelanda.

Ei prezinta urmatoarele avantaje oferite de standarde IMM-urilor:

  • Standardele permit intrarea in competitie de la acelasi nivel cu organizatiile mari
  • Standardele deschid pietele pentru operatiuni de export pentru propriile produse si servicii
  • Standardele ajuta la descoperirea celor mai bune practici de afaceri
  • Standardele maresc eficienta operatiunilor interne
  • Standardele maresc credibilitatea si increderea din partea consumatorilor
  • Standardele deschid noi oportunitati de afaceri si vanzari
  • Standardele ofera un plus de competitivitate in raport cu alte afaceri
  • Standardele permit brandului propriu sa fie recunoscut la nivel international
  • Standardele ajuta la cresterea generala a companiei
  • Standardele creaza un “limbaj” comun utilizabil global in cadrul sectorului industrial

In plus, acesta sectiune a site-ului subliniaza si prezenta altor publicatii ISO destinate sprijinirii IMM-urilor in obtinerea acelorasi beneficii ca si competitorii mai mari din implementarea standardelor ISO in domenii precum managementul calitatii, managementul mediului, managementul sigurantei alimentare si managementul securitatii informatiei. (dupa un comunicat de presa al ISO)

› Videoclip ISO – Avantajele standardelor pentru firme