Urmatoarea editie a ISO 22000 cu privire la managementul sigurantei alimentare
Pentru a-si pastra actualitatea standardele ISO sunt analizate la fiecare 5 ani pentru a se evalua necesitatea modernizarii acestora. Comitetul care a elaborat standardul ISO 22000, ISO/TC34/SC17, deruleaza o analiza in luna iunie a.c. pentru a colecta cat mai multe comentarii si sugestii cu privire la standard, inaintea pornirii procesului de analiza, programat pentru luna septembrie a anului 2014.
Asadar daca sunteti un reprezentant al industriei de profil, al consumatorilor, al autoritatilor guvernamentale, de reglementare sau o organizatie ce activeaza in industria alimentara puteti sa trimiteti sugestii cu privire la standard pentru siguranta alimentara, aspectele care va plac, ce considerati a fi necesar de schimbat sau daca ati avut probleme in cadrul implementarii ISO 22000.
Daca doriti sa trimiteti sugestii de imbunatatire pentru noua versiune a standardului ISO 22000 puteti trimite comentarii catre membrul national ISO sau pentru comitetul tehnic ISO/TC34/SC17 la adresa: hj@ds.dk.
In cadrul procesului de analiza se va tine cont de comentariile primite.
ISO 22000 – sisteme de management al sigurantei alimentare
Standardul ISO 22000 a fost proiectat pentru a fi utilizat de orice tip de organizatie din cadrul lantului alimentar, indiferent de marimea acesteia. Standardul ISO 22000 realizeaza un cadru pentru fundamentarea de principii, proceduri si orientari pentru gestionarea sigurantei alimentare, concomitent cu dezvoltarea unui management eficient in cadrul acestui domeniu. In plus, standardul furnizeaza intrumente practice necesare pentru gestionarea sigurantei alimentare ca un singur sistem coerent.
Cercetarea ISO cu privire la certificarea in acest domeniu a aratat ca numarul de certificate ISO 22000 a crescut cu 20% intre 2011 si 2012, standardul fiind actualmente utilizat in 142 de tari de pe glob. (dupa un comunicat de presa al ISO)