Home > Stiri EXTERNE > Volkswagen Chattanooga primeste certificari ISO de mediu

Volkswagen Chattanooga primeste certificari ISO de mediu

21 august 2012. Volkswagen Chattanooga a anuntat ca, in urma unui audit independent, fabrica a indeplinit cerintele pentru a primi certificarile Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 14001:2004 si ISO 50001:2011.

Aceste certificari recunosc faptul ca organizatiile adera la standardele internationale pentru managementul energiei (ISO 50001) si managementul mediului (ISO 14001). Ele reprezinta cel de-al doilea si cel de-al treilea certificat ISO pentru Volkswagen Chattanooga, care a mai obtinut certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii in 2011.

Volkswagen Chattanooga este prima fabrica Volkswagen care primeste aceasta dubla certificare si prima companie auto care reuseste acest lucru in primul sau an de productie.

“Certificatele ISO atesta atentia acordata de Volkswagen practicilor corecte ecologice, ca si eforturile noastre neintrerupte de dezvoltare durabila,” a spus Frank Fischer, presedintele Volkswagen Chattanooga. “Aici, in fabrica noastra ‘Think Blue’, ne straduim constant sa ne reducem consumul energetic si sa mentinem integritatea mediului inconjurator, iar misiunea noastra a fost confirmata prin acest audit,” a mai spus Fischer.

Think Blue intruchipeaza scopul Volkswagen de a crea produse si solutii prietenoase cu mediul, incurajand un comportament mai sensibil la problemele mediului si contribuind la un viitor sustenabil. Volkswagen si-a stabilit un obiectiv clar, si anume ca impactul tuturor fabricilor Volkswagen asupra mediului sa fie redus cu 25 procente pana in 2018. Acest lucru se aplica in special consumului de energie, volumului de deseuri, emisiilor purtate de aer, consumului de apa si emisiilor de dioxid de carbon.

Auditurile ISO 14001:2004 si ISO 50001:2011 examineaza managementul energiei si mediului aplicat de organizatii, incluzand aspecte ca imbunatatirea continua, respectarea reglementarilor si impactul asupra mediului.

Auditul, realizat de TUV SUA si Germania, a recunoscut fabrica drept “un punct de referinta pentru o certificare acordata prima data”, amintind programul fabricii de gestionare a deseurilor periculoase si viitoarele planuri ale acesteia de a utiliza panourile solare.

Volkswagen Chattanooga a primit certificarea LEED Platinum de la U.S. Green Building Council in decembrie 2011 si a fost numita anul acesta castigatoarea premiului 2012 Edison Green Award.

“Detinerea unui program certificat este importanta, deoarece ne dovedeste angajamentul fata de mediu,” a spus Ron Drumeller, specialist in mediu la Volkswagen Chattanooga. “Suntem mandri de aceasta recunoastere si asteptam cu nerabdare viitoarele ocazii de a ne imbunatati practicile de dezvoltare durabila.”

Pentru mai multe informatii despre fabrica Volkswagen din Chattanooga, Tennessee, vizitati www.volkswagengroupamerica.com/chattanooga.

› Volkswagen Chattanooga primeste certificari ISO de mediu