Home > Stiri EXTERNE > ZTE obtine certificarea securitatii informatiei

ZTE obtine certificarea securitatii informatiei, coforma cu ISO 27001

17 iunie 2011. ZTE, lider global in furnizarea de echipament de telecomunicatii si de solutii de retea, a facut recent un anunt prin care instiinteaza ca sucursala sa din Statele Unite, ZTE SUA, a incheiat procesul de obtinere a certificarii internationale ISO/IEC 27001:2005, care vizeaza sa ajute organizatiile sa-si organizeze si sa-si construiasca un sistem extraordinar de management al securitatii informatiei.

Securitatea datelor a devenit din ce in ce mai mult un element cheie al guvernelor si al industriei IT&C din diferite tari. In unele state ale lumii, ISO 27001 : 2005 a devenit o conditie fundamentala pentru a deveni furnizor de echipament de comunicatii. Castigarea acestui certificat ISO 27001 indica faptul ca ZTE a fost capabil de un inalt nivel de protectie a datelor si informatiilor clientilor si ca a fost in stare sa intre pe aceste piete rapid si eficient.

“ZTE SUA si-a luat angajamentul ca va incepe sa protejeze datele clientilor urmand cerintele standardelor internationale si pe cele ale celor mai bune practici,” a declarat Cheng Lixin, presedintele consiliului de administratie al companiei ZTE SUA.

“Obtinerea acestei certificari ISO 27001 : 2005 de catre ZTE SUA este cea mai buna dovada a dedicarii si a eforturilor pe care le-am depus in aceasta directie; ea indica si faptul ca ZTE SUA este o companie capabila sa furnizeze sisteme sigure si eficiente pentru a proteja datele si informatiile clientilor nostri.”

Dupa unele declaratii, ZTE a fost prima corporatie care a obtinut certificarea standardului international ISO/IEC 27001:2005 in China , certificatul fiind emis de DNV, organism de certificare terta parte, lider global in domeniul sau. Si celelalte sucursale ale ZTE din Europa au inceput sa lucreze in vederea obtinerii acelorasi certificari ISO/IEC 27001:2005. sursa: www.szcpost.com

› ZTE obtine certificarea securitatii informatiei