ISO 9001 – Auditorul intern – descriere

Auditorii interni ISO 9001 ajuta companiile sa indeplineasca cerintele standardului ISO 9001.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) gestioneaza peste 18000 de standarde industriale. Standardul ISO 9001 reglementeaza sistemele de management al calitatii.

Cursurile de auditor intern ISO 9001 ajuta profesionistii sa se pregateasca in vederea valiadarii conformitatii companiilor la standardul mentionat anterior.

Auditorul ISO 9001 – Identificare

Un auditor ISO 9001 este un profesionist care au sarcina de a asigura conformitatea unei organizatii la cerintele si specificatiile standardelor de management al calitatii.

Organizatiile isi pot valida conformitatea la ISO 9001 prin intermediul unui auditor intern ISO, prin audituri externe sau prin intermediul unui organism certificator ISO  independent.

Caracteristici ale auditului intern ISO 9001

Unele cursuri ISO 9001 sunt flexibile; desi in Romania inca se practica instruirea la sediul unei firme de consultanta ISO sau la sediul organismelor de certificare ISO care organizeaza cursuri, pe plan mondial majoritatea profesionistilor sunt instruti online.

In varianta simpla (cea online), unele cursuri ISO 9001 sunt alcatuite intr-o forma modulara, avand caracteristica „save and exit”, permitand cursantilor sa lucreze in ritmul propriu, in situatia in care cursurile sunt tinute online, desi aceasta practica este mai putin intalnita in Romania, unde cursurile organizate la sediul firmelor de specialitate dureaza intre una si cateva zile (situatie care presupune, bineinteles, costuri mai mari).

Semnificatie

Companiile folosesc sistemele de management al calitatii ISO 9001 in vederea fabricarii de produse si prestarii de servicii la cele mai inalte standarde.

Oportunitatea unei organizatii de a se prezenta fiind conforma cu sistemul pentru managementul calitatii ISO 9001 are o semnificativa valenta pozitiva, potentand brandul companiei si deschizand noi orizonturi de dezvoltare si cooperare.

› Auditor intern ISO 9001