Beneficiile implementarii ISO HACCP/ ISO 22000 FSMS

• O abordare preventiva a sigurantei alimentare ISO 22000
• Contribuie la identificarea si imbunatatirea proceselor interne
• Contribuie la reducerea numarului de plangeri si sesizari ale consumatorilor
• Reduce nevoia de testare finala a produslui conform HACCP
• Reduce costurile cu testarea finala a produselor
• Exista o armonizare si complementarizare cu sistemele de management al calitatii, cum ar fi ISO 9001.
• Ofera evidente detaliate ale indeplinirii activitatilor propuse
• Reduce posibilitatea de returnare a produselor HACCP
• Micoreaza posibilitatea existentei publicitatii negative
• Imbunatateste satisfactia consumatorilor/reduce gradul lor de insatisfactie
• Faciliteaza o mai buna intelegere a aspectelor legate de siguranta ambalarii alimentare in cadrul intregii organizatii
• Imbunatateste performanta personalului prin promovarea spiritului de echipa, conf. ISO 22000
• Imbunatateste moralul personalului si gradul de motivare datorita mentinerii unui mediu de lucru curat
• Avantaje procesuale si operationale gratie unui standard clar, armonizat la nivel global, auditabil, care ofera un cadru pentru comasarea tuturor partilor sistemului de management al sigurantei alimentare
• Demonstreaza dedicarea pentru satisfacerea consumatorului
• Permite testarea conformitatii prin intermediul cerintelor statutare si reglementatoare
• Permite evaluarea propriului sistem prin intermediul auditurilor interne ISO 22000 si a revizuirilor actiunilor manageriale
• Imbunatateste comunicarea interna si externa HACCP
• Imbunatateste imaginea organizatiei implementatoare
• Legaturile dintre programele de pre-implementare (PRP’s & OPRP’s ) cu filosofia ISO 9001 „planifica-efectueaza-studiaza-actiuneaza” – Plan-Do-Study-Act – duce la cresterea eficacitatii sistemului de management alimentar.
• Necesita teste pe o baza regulata a integritatii datelor/ programe de returnare a anumitor loturi si auditarea anumitor procese
• Asigura armonozarea cu alte sisteme de management (ISO 9001, ISO 14001)

› Avantajele certificarii ISO 22000 / HACCP