Puteti dvs. insiva sa faceti implementarea ISO in locul unei firme de consultanta ISO?

Acest lucru depinde de o serie de factori:
» Cat timp aveti la dispozitie?
» Ce resurse de personal doriti sa alocati pentru implementarea ISO si pentru instruire ?
» Care este numarul de angajati ai companiei dvs.?
» Aveti un departament pentru asigurarea calitatii in cadrul firmei dvs.?
» Aveti clienti care insista sa va obtineti certificarea intr-un timp cat mai scurt?

Marile companii care detin bugete semnificative vor angaja cel mai probabil persoane experimentate in conceperea si implementarea propriului sistem de calitate ISO.

Fie ca e vorba de consultanti ISO angajati cu norma intreaga sau doar temporar, daca detineti resursele financiare corespunzatoare, angajarea de personal calificat in acest domeniu este cu siguranta metoda cea mai rapida de a obtine certificare ISO.

Manualul calitatii si documentatia disponibile pe acest web site pot fi destinate companiilor mici si mijlocii care au de gand sa implementeze un sistem de calitate ISO pe cont propriu dar nu sunt si suficiente, in totalitate. Datele prezentate sunt generice, informative si va ajuta sa porniti la drum.

Puteti face singuri acesta operatiune? Daca sunteti suficient de inteligent si dispuneti de timp raspunsul este cu siguranta afirmativ.

O modalitate buna pentru inceput consta in preluarea cadrului manualului calitati, a procedurilor sistemului de calitate si a modelelor de formulare tipizate (unele dintre ele deja disponibile pe site-ul nostru). Va recomandam, de asemenea, citirea unei carti de specialitate din domeniul standardelor de calitate ISO.

Chair daca mai tarziu va decideti sa angajati un consultant ISO, folosirea documentatiei pusa la dispozitie de noi si folosirea unei carti reprezinta un inceput excelent in procesul de implementare ISO.

Va incurajam sa incercati dvs. insiva sa implementati un sistem de calitate, insa va spunem inca de la inceput ca acesta nu este un lucru simplu. Este totusi o investitie minima care ar putea sa va scuteasca de cheltuirea a mii de euro.

› Certificarea ISO: puteti sa o faceti dvs.?