Evitati redundanta si eforturile inutile. Combinati standardele ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 22000 si altele intr-un singur sistem de management integrat (SMI )

Un sistem de management integrat ISO este un sistem de management care integreaza toate sistemele si procesele unei organizatii intr-un singur cadru complet, permitand companiei sa functioneze ca o singura unitate cu obiective unificate.

Prin intermediul sistemului integrat ISO organizatia devine o entitate intreaga, fiecare functie a ei fiind subordonata unui singur obiectiv: imbunatatirea performantei intregii organizatii.

In locul unui sistem pluridimensional, compania beneficiaza de un singur sistem coordonat, unul care este mai dezvoltat decat suma partilor componente acestuia si prin intermediul caruia se pot obtine mai multe beneficii ca in perioada anterioara.

Un sistem integrat ISO furnizeaza o imagine clara, holistica a tuturor aspectelor organizatiei, a modului in care acestea interactioneaza si a tuturor riscurilor asociate.

Exista mai putina redundanta si devine mai usoara adoptarea de noi sisteme in viitor.

Un sistem de management integrat ISO permite echipei de conducere sa creeze o structura care sa ajute la materializarea efectiva si eficienta a obiectivelor organizatiei.

De la gestionarea nevoilor angajatilor, la monitorizarea activitatilor competitiei, de la incurajarea implementarii celor mai bune practici la minimzarea riscurilor concomitent cu maximizarea resurselor, abordarea integrata poate ajuta organizatia sa-si atinga obiectivele prestabilite.

Cui ii este folositor un SMI ?

Sistemul de management integrat este relevant pentru orice organizatie, indiferent de marime si domeniul in care activeaza, care cauta sa integreze doua sau mai multe sisteme de management intr-unul coerent si coeziv, beneficiar al unui set holistic comun de politici, proceduri si procese.

In mod obisnuit cele mai receptive organizatii la acesta initiativa sunt acelea care detin deja sisteme de management mature si care doresc sa introduca si alte sisteme de mangement pentru a beneficia de beneficiile aduse de acestea.

› Ce este un sistem de management integrat ISO (SMI) ?